Bankrablás

Kínos: Fegyverrel ment bankot rabolni, de meggondolta magát a miskolci bűnöző

2022. január 27. csütörtök 10:00

Az év legfurcsább bankrablója után indított hajtóvadászatot a rendőrség. A bűnöző ugyanis az utolsó pillanatban meggondolta magát, amellett a bankba, ahova berontott, pénz sem volt. Az illetőt azóta is keresi a rendőrség.

Az év legszürreálisabb bankrablását követte el, jobban mondva próbálta elkövetni egy botcsinálta rabló Miskolcon. Egy férfi ugyanis kedden délután rontott be az Avas lakótelepi Klapka utcai pénzintézet irodájába, ahol meglóbált egy fegyvernek látszó tárgyat, majd közölte a pult mögött ülő hölggyel, hogy ez bizony egy bankrablás. 

Mindössze pár másodpercig tartott a furcsa bankrablás, a fegyveres férfi nagyon hamar meggondolta magát. Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

A pultos azonban éppen hogy csak feleszmélt, még igazán megijedni sem volt ideje, a férfi ugyanis azzal a lendülettel fogta magát, és szó nélkül távozott az intézetből. Az eset mindössze néhány másodpercig tartott, ügyfél nem volt az irodában, tehát a hölgy egymaga ült döbbenten a furcsa „rablás” után. Mint kiderült, a férfi nem csak gyorsan változó hangulatban volt a rablást illetően, de igazából rossz helyre is tört be, mivel a pénzintézetben pénz sem volt.

A rendőrség a környéken valamennyi sofőrt megállított, a kocsikat és buszokat átkutatta, de egyelőre nem találják a bűnözőt. Képünk illusztráció Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Ez a fiók jó pár hónapja bezárt, felújították, ha jól tudom, előző héten nyílt újra, de pénz nem is volt benne, csak egy automata – mesélte lapunknak egy helyi lakos – Nem is értem, miért itt próbált meg rabolni, de lehet, azért is fordult ki olyan gyorsan, mert rájött, hogy elnézte az ajtót – tárta szét a kezét. A zsaruk azonnal több egységgel vonultak a helyszínre, és rögtön keresni kezdték az illetőt.

 

Egymilliós nyomravezetői díj                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Nem ő az egyetlen rabló, akit nem találtak meg, és aki furcsa módszerhez folyamodott, bár „kollégái” kétség kívül jobban felkészültek. 2020-ban egy több réteg ruhát viselő, furcsán beöltözött férfi ment be a pécsi Komlói úti takarékba, ahonnan több millió forintot zsákmányolt, és azóta is keresik, már egymillió forintos nyomravezetői díjat is kitűztek a fejére, míg tavaly augusztusban egy szoknyát, szalmakalapot és piros szatyrot szorongató illető ment be fegyverrel egy újpalotai fiókba. Ő is több millió forintot tett zsebre, ezután pedig vélhetően a helyi járattal menekült meg, őt is keresik.

A miskolci bankban pénz sem volt, vélhetően ezért távozott villámgyorsan Fotó: Bors

Több rendőrautó is ácsorgott, azokat a kocsikat, amik erre jöttek, megállították, az egyik rokonomékat is, a kocsit át is kutatták. Úgy tudom, hogy még a buszokat is átnézték, gondolom nem zárták ki, hogy a férfi a helyi járattal menekült – mondta egy férfi. Bár a férfi kétség kívül nem nyeri el az év rablója címet, eddig úgy tudni, hogy még nem találták meg, lapzártánkkor is keresték.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megcsonkított testet vonszolt egy krokodil - videó

metropol.hu

„Én nem tudok átállni BKV-ra!” – kiakadtak az emberek az olajembargóra – Videó!

metropol.hu

Brutális lehűlés jön, de van még egy nagyon rossz hírünk

hirtv.hu

Háború Ukrajnában - Robbanásokat hallani Kijevben és környékén

ripost.hu

Meztelenül pózol a zuhanyzóban a gigamellű bombázó

mandiner.hu

Pottyondy Edina olyan szomorú, hogy már viccelődni sincs kedve

baon.hu

Belebetegedett a botrányba Solti Ádám szeretője

mindmegette.hu

Bámulatos átalakulás! Schobert Norbi megmutatta, milyen sokat fogyott a kisebbik fia

borsonline.hu

Elárulták a tudósok: létezik a miénk mellett a másik világ

borsonline.hu

Nem lehet máshová nézni: Tangában tolta ki kerek popsiját Tolvai Reni

borsonline.hu

"Anyám alkoholista volt" - könnyes szemmel vallott családi életéről Polgár Tünde

További cikkek

Dráma

Sokkolta az orvos diagnózisa a kismamát: „Kétszer kell megszülnöm a babám, hogy egészséges legyen”

Erőszak

Rémálommá változott a családi nyaralás: Hotel szobában erőszakolták meg a tinilányt