Aktuális

Felkavaró hívás futott be a 112-re: „Anya kést rántott és Apába szúrta ”

Bors

2021. december 8. szerda 08:25

Veszekedő szülők, verés, késszúrás miatt hívta a segélyvonalat egy 12 éves kislány.

Gyerekhang szólt a segélyhívó telefonszámot fogadó kezelő fülébe 2020. szeptember 8-án 21 óra körül. A kislány végső elkeseredésében tárcsázta a 112-t, próbálta, de nem tudta szétválasztani veszekedő szüleit, apja ütött, anyja szúrt. Az emeleti szobába rohanva kért rendőri segítséget.

A rendőrök mellett a mentők is rövid idő alatt kiérkeztek az üllői házhoz, ahonnan az 57 éves apát mellkasi szúrt sérüléssel vitték kórházba. Mint később kiderült, mellkasának bal oldalán, a 4-5 bordaközbe ért a penge, tüdősérülése, mellkasi léggyüleme alakult ki. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a támadás - figyelemmel a testtájékra, az elkövetés eszközére - akár halálos kimenetelű is lehetett volna, csak a szerencsén múlt, hogy a szúrás elkerülte a szívet - a gyanúsítás életveszélyt okozó testi sértésről emberölés kísérletének bűntettére módosult.

A történteket végig néző, az erőszakot testközelből átélő kislány érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztették az általa megéltek, ezért az anyát kiskorú veszélyeztetése bűntettével is meggyanúsították.

Az 56 éves asszony mindent beismert. Vallomása szerint házasságuk évekkel azelőtt megromlott, volt, hogy napokig nem szóltak egymáshoz, ha igen, abban sem volt nagy egyetértés vagy köszönet. A nő szerint férje elhanyagolta családját, semmit nem segített, munkából hazaérve csak fröccsözött és a neten lógott. A támadás estéjén férje azzal bosszantotta fel, hogy egy általa vásárolt serpenyőt használva akart húst sütni. Az asszony a fejéhez vágta, hogy azt ő vásárolta, szó szót követett, párja ütni kezdte. Közös kislányuk hiába próbálta szétválasztani őket, amikor azt látta, anyja kést ránt, és apjába szúrja, felszaladt emeleti szobájába és hívta a 112-t.

Az asszony ellen az emberölés kísérlete, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek - írja a Police.hu. 

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Zacher Gábor kitálalt, így hat az omikron az oltottakra

ripost.hu

Sokkoló látványt nyújt a hármasikreket váró nő hasa, rossz irányba nőttek a babák - Videó

origo.hu

Különleges kivilágítást kapott a Sydney Operaház - képek

hirtv.hu

Mozaik - Egyre több a razzia a közlekedési járműveken

heol.hu

Labdarúgójukat gyászolják a bélapátfalviak

origo.hu

Egy év alatt 224 új fajt azonosítottak a Mekong-térségben

nemzetisport.hu

Videó: nézni is borzalmas – a nehézsúlyú UFC-bajnok „ott” ütötte meg a Jackass sztárját

vg.hu

Jótékonykodásra is fordít vagyonából Rihanna, a világ leggazdagabb énekesnője

kemma.hu

Tűz miatt kiürítettek egy komáromi gyárat: 6 embert szállítottak kórházba

life.hu

Csollány Szilveszter kifutott az időből: ez a beavatkozás megmenthette volna az életét

origo.hu

Karácsony Gergely azt mondta, belefér belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban