Aktuális

Körbevezetnék a Covid-intenzíveken az oltásellenes celebeket

Bors

2021. november 28. vasárnap 13:30

Közös levélben ajánlotta fel 11 orosz kórház orvosa, hogy körbevezetik az ismert oltásellenes közéleti személyiségeket az intenzív osztályokon, ahol súlyos koronavírusos betegeket ápolnak.

Az oroszországi orvosok nyílt levelét az állam hírügynöksége tette közzé. 

Mi most mind kissé elfoglaltak vagyunk, és önök biztosan kitalálják, hogy mivel. Ugyanakkor, mérlegelve, hogy hányan olvassák és hallgatják önöket, és hányan hallgatnak önökre, találunk időt rá, hogy átvezessük önöket kórházaink vörös zónáján, intenzív és patológiai osztályán – írták a kórház- és osztályvezető főorvosok.

Meggyőződésük szerint a látogatást követően meg fog változni a közéleti személyiségek véleménye, akikre sok ember figyel, így kevesebb oltásellenes lesz, ezzel "kevesebb ember fog meghalni"

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egyetértett az orvosokkal és pozitív lépésnek ítélte az akciójukat, bár úgy vélekedett, hogy nincs túl sok oltásellenes a hazájában.

A 144 milliós Oroszországban az eddigi járványhullámok tetőzésénél is több, 32 555 új fertőzést regisztráltak egy nap alatt november 24-én és 1215 elhunytat, a népesség csupán 38 százaléka kapta meg eddig mindkét oltását. Az országban 1 040 198 aktív esetet tartanak nyilván.

Bár úgy tűnik, náluk november 7-én érte el a tetőzést a mostani járványhullám 38 ezer új fertőzöttel, azóta a napi fertőzések száma folyamatosan csökken. Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes online kormányülésen bejelentette, hogy megkezdik a 12-17 évesek oltását Szputnyik M vakcinával, amennyiben a szülő kéri gyerekének. Vlagyimir Putyin indítványozta, hogy a 2 éveseknél idősebbeknek fejlesszenek ki vakcinát. 

További cikkek

Interjú

Szentkirályi Alexandra: Előre kell menni, nem hátra

Dráma

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

Ez is érdekelhet