Aktuális

Mikor már azt hittük, ennél több dugó nem lehet: mattot kapott Budapest Karácsonyéktól

Bors

Létrehozva: 2021.06.17.

Éppen csak, hogy megszoktuk a 3-as metró felújítása miatti káoszt és éppen csak, hogy kikáromkodtuk magunkat az indokolatlan biciklisávok miatt a körúton és az üllőin, rögtön egy hatalmas fejest ugorhattunk szerda reggel a Lánchíd lezárása nyomán kialakult őrületbe.

A Karácsony Gergely által irányított városvezetés fejest ugrott a fejlesztések dömpingjébe: finoman fogalmazva is szervezetlenül indítottak útjára több beruházást is, egymással párhuzamosan. Az már csak a cseresznye a tejszínhab tetején, hogy mindezt éppen a futball Európa bajnokság idején gondolták ki.

Káoszba fulladt Tesz-vesz város 

Madárdalos, napsütésre ébredt szerdán Budapest. Mindenki csupa jó kedvvel indult a munkába és közben tervezgette a napot – kezdődhetne a  történetünk így is, de sajnos nem ez a helyzet. Ugyanis az örömbe némi üröm is vegyült amit a Lánchíd szerda reggeli lezárása okozott. A Tesz-Vesz városon felnevelkedett baloldali városvezetés ugyanis elfelejtette, hogy itt emberek is élnek. 

15 kilométert jövök már két órája. Mindenhonnan elkéstem. Tele van a t...öm ezzel az egésszel. Azt hittem, ha vége az iskolának akkor lehet majd haladni, de rosszabb az egész mint volt – dühöngött Gábor a Lánchíd budai hídfőjénél.

A „veleje” még csak ezután jön

Ócsáról indult reggel, de akármerre próbálkozott nem haladt hisz a már említett felújítások mellett le van zárva a pesti alsó rakpart, az M3-as autópálya budapesti bevezető szakasza, a pesti rakpart és a 19-re lapot húzva Karácsonyék most kezdik majd csak el a Blaha Lujza tér felújítását is ezzel mattot adva a városnak.

Áhhh… a túloldalra születni kell – panaszkodott János a 105-ös busz megállójában, az alagút tövében.

– A Kodály köröndön dolgozom és autóval szoktam járni, de most megnézem, hogy tudok majd bejutni a munkába az elkövetkező több mint két évben – mondta. Még nem tudja mire vállalkozott ugyanis a buszok is a dugókban állnak bezárva ezzel az ördögi kört.

Délutánra odaér, ha nem siet

A 3-as metró felújítása miatt pótlóbuszok járnak  most is a Bajcsy-Zsilinszki úton ahol arról panaszkodtak az utasok, hogy fél órába telik mire a Nyugatitól eljutnak a Deák térig. Tehát János ha a Margit híd felé kerülne délutánra be is érne a munkába. Ha viszont a másik irányba, az Erzsébet hídon tervezi az átkelést akkor sem jár majd szerencsével, ugyanis  az M1-M7 bevezetőn szintén óriási dugókra kell készülni, mivel a Lánchíd lezárásával párhuzamosan egybefüggő buszsávot  alakítottak ki Budáról, a Hegyalja úton át, egészen Pest keleti részéig. Ennek értelmében a most is szinte járhatatlan útvonalon csupán egy sáv marad majd az autósoknak, míg a másikat kizárólag buszok, taxik, motorosok, illetve elektromos gépkocsik használhatják.

A kormány hajókkal próbál segíteni

Mentesítő hajójáratokat indít a Mahart a Lánchíd lezárása miatt, mivel fontos közlekedési útvonalról van szó, a kormány úgy döntött, hogy „kisegítik” a Fővárosi Önkormányzatot - jelentette be Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő szerdán. Szentkirályi Alexandra szerint ez nemcsak a budapestiek, de a turisták miatt is fontos lépés. A hajójárat 7 óra és 20 óra között jár majd félóránként, hétfőtől péntekig; a járatot Budapest-bérlettel vagy havibérlettel ingyenesen lehet használni - mondta a kormányszóvivő.

Karácsony megismételte: szálljon ki, és menjen gyalog!

A főpolgármester a Budapestiek kritikájára, miszerint miért kell egyszerre mindent lezárni és felújítani, úgy reagált, hogy szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog vagy biciklivel.

Bár támadnak a körúti biciklisávok miatt, de a felújításokat a nyári szünet környékén szokták elvégezni, és most is ezt tesszük. A budapestiek türelmét pedig köszönjük – közölte Karácsony Gergely, aki már a tettek mezejére is lépett és napok óta Bubi kerékpárral jár mindenhová, de a Lánchíd környékére még nem tekerhetett, hisz akkor tudná, hogy talán a biciklisek helyzete a legrosszabb a felújítás miatt.

A körforgalom „vagy valami, vagy megy valahova”

- Most nem értem, hogy mi van. Sehol egy térkép vagy egy tábla. A körforgalomig egyértelmű, de be lehet hajtani oda? Ezek a betontömbök a bicikli utat válasszák el az úttól vagy ez a gyalogosoknak van?– sopánkodott László aki mindennap erre teker.

Az új bicikli út kijelölése ugyanis igazán különlegesen lett megoldva. A volt utat mindössze néhány helyen egy betontömbbel zárták el. Jelenleg a biciklisek még a körforgalom előtt az útra vannak terelve, ahol érthetetlen piktogramok alapján kelljen tájékozódniuk, hogy merre tovább. Ezeket mindenki sajátosan értelmezi és teker a járdán, a zebrán, az út szélén a kis sávban és a forgalommal szembe. 

És ez még csak az első nap volt, várhatóan július elején a Blaha Lujza tér átalakítása is megkezdődik amivel gyakorlatilag az autós és buszos közlekedésnek „lőttek” a városban.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16759593_auto_resized.jpg
origo.hu

Ezt mondta Dibusz Dénes a Fradi rangadója után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22809_resized.jpg?avcount=1702263010
origo.hu

Emily Ratajkowski tangában mutogatja a fenekét - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758362_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiakadtak Szoboszlai rajongói; elmondta róla a véleményét a Liverpoolból repült sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758126_auto_resized.jpg
ripost.hu

Így öleli új párját Tóth Gabi: az énekesnő szenvedélyes fotót osztott meg táncos szerelméről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758635_auto_resized.jpg
vg.hu

Az akkumulátorok élettartartama javítható egy ügyes fogással

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22810_resized.jpg?avcount=1702263010
origo.hu

Csak egy öv takarja Tolvai Reni feszülő, érett óriásmelleit - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758114_auto_resized.jpg
travelo.hu

A legolcsóbb országok, ahova érdemes elutazni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758975_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatérne Harry a királyi családba? Rövid, de beszédes választ adott a herceg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16758915_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fotókon a pillanat: meghatódva vette át a Nobel-díjat Karikó Katalin és Krausz Ferenc

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22728_resized.jpg?avcount=1702263010
life.hu

Fontos nyomelem, amely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/UBveBTe0xyzdE_CSrERvGtvBQYLqZ41W8y35kZo5mmM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ4MzkwNzY1MmE5NjQ2ZjU4MTFkZDQzYTVmMmNiOTBj.jpg
Gyász

„Istenem add, hogy megtaláljam a kisfiam sírját” – apró fejfa őrzi Istvánka emlékét a kaposvári temetőben

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/2zpSJdS92COVESl7dijO4eoEM2neJOsbKmiL53M90UQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk2ZDI2NjhjMWFiOTQ2ZmI5YzdhZWZhMzc1NTY2MmFl.jpg
Unoka

Fotón Orbán Viktor unokája: Annussal gyújtották meg a második gyertyát