Aktuális

Figyelmeztetést adtak ki: brutális erejű szél söpör végig az országon

Bors

Létrehozva: 2020.12.29.

Ilyen időjárás várható ma.

A Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma az ország délkeleti felén általában gyengén felhős, napos időre lehet számítani, a nyugati és északi megyékben közepesen és erősen felhős területek, illetve időszakok is lesznek.

Reggel, kora délelőtt főleg Szabolcsban eshet még több helyen az eső, de ott is megszűnik a csapadék. A délutáni, esti órákban a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében fordulhat elő helyenként kisebb zápor.A déli szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható.

Viharos szélre figyelmeztetnek

Hétfőn eleinte még inkább csak a Kisalföldön, Dunántúli-középhegységben, később a délutáni, kora esti óráktól általában a Dunántúlon, illetve az Alföld középső és déli részein több helyen viharossá (60-75 km/h, néhol 75-85 km/h) fokozódik a déli szél. Késő este, éjszaka a viharos déli szél súlypontja fokozatosan az ország középső, majd keleti tájaira helyeződik. Az átvonuló fronthoz társuló záporos csapadékgócokban lokálisan szintén előfordulhatnak 80-85 km/h-t elérő szélrohamok is. A front kelet felé kedd reggel elhagyja térségünk és átmenetileg veszít erejéből a szél. Kedden napközben a délnyugati szelet kísérő legerősebb lökések elsősorban a Kisalföldön, Bakonyban érhetik el a 65-70 km/h-t, majd ott is csillapodik a légmozgás.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek