Aktuális

Menekültek az emberek: 700 kilométeres dugó alakult ki Párizs körül – videó

Bors

Létrehozva: 2020.10.30.

Döbbenetes méretű forgalmi dugó keletkezett Párizs körül csütörtök este, néhány órával az országos lezárások életbe lépése előtt. A BBC híradása szerint

rekordnak számító, összesen 700 kilométernyi úton torlódtak fel a járművek a franciaországi Ile-de-France régióban.

A dugó azért alakult ki, mert a párizsiak még a kijárási korlátozások éjféli életbe lépése előtt el akarták hagyni a várost, ugyanakkor akadtak olyanok is, akik vissza szerettek volna jutni a fővárosba az őszi szünetet lezáró hétvége előtt.

Emmanuel Macron francia elnök szerdán jelentette be, hogy péntektől szigorítják péntektől a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket, mert a fertőzés még a tavasszal tapasztaltnál is gyorsabban terjed. Csütörtökön 47 637 újonnan regisztrált fertőzöttet és 250 halálesetet jelentettek. Egy nő a BBC-nek elmondta, hogy lelkileg megterhelő volt Párizsban tölteni a tavaszi kijárási korlátozást, de vidéken szabadabbnak érzik magukat, és a levegő is tisztább.

A hatalmas dugó a tavaszi kijárási korlátozás előtti órákat idézi fel, amikor szintén sok párizsi lakó menekült vidékre. A kisvárosokban nem mindenhol fogadták jó szívvel a párizsiakat, mert tartottak a fertőzéstől. A tavaszi első hullám főként Párizst és az északnyugati régiót érintette Franciaországban, ezúttal viszont országszerte terjed.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek