Aktuális

Karácsonyt anyázzák a pesti autósok

Bors

Létrehozva: 2020.05.19.

Botrányos, amit ez az ember művel! Kártékony, veszélyes, ez a biciklisek érdekeit sem szolgálja! Ez az autósok véleménye, akik tegnap a budapesti körúton araszoltak a mesterségesen létrehozott dugóban, de a kerékpárosok sem elégedettek. A közlekedők azt mondják, nem viselik el nyár végéig a biciklisávokat, amikkel Karácsony Gergely kísérletezik.

Forrás: Ripost

Végeláthatatlan sorban araszoltak tegnap az autósok a fővárosi Blaha Lujza térnél, mindkét irányban vagy két villamosmegállónyit állt a forgalom a körúton. És nemcsak a reggeli és a délutáni csúcsidőben, hanem napközben is. Pedig még nincs is iskola! A nagy tömeg oka nem a kijárási korlátozás budapesti megszüntetése volt, hanem az, hogy a legforgalmasabb utakon lezártak egy sávot a kerékpárosoknak. Csakhogy amíg az autók a dugóban ülnek – nem mellesleg rontva a város levegőjét –, addig csak néha egy-egy kerékpáros halad el mellettük – írja a Ripost.

– Nagyon kártékony ez a biciklisáv, ez az ember nem gondol bele abba, hogy ezzel sokkal több veszélyes helyzetet idéz elő! Különben sem kerékpározhat mindenki, akinek három gyereket kell vinnie oviba-bölcsibe és vásárolnia, az nem fog bringázni – fakadt ki egy asszony. Egy fiatal srác annyit mondott: reméli, most boldogok azok az autósok, akik Karácsonyra szavaztak! Sokan emlegetik, hogy visszasírják Tarlós Istvánt, amikor még rend volt a városban, lehetett közlekedni.

– Kísérleti nyulaknak használnak bennünket! - mérgelődött egy középkorú férfi. - Már most szólok: ez a kísérlet befuccsolt, kérjük vissza az autóknak a sávot! Nem nyár végén, hanem azonnal!

Még a kerékpárosok sem elégedettek: úgy érzik, ők estek áldozatuk az autósok haragjának, a korábbi, többé-kevésbé békés egymás mellett élés bringások és autósok között felbomlott.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek