Aktuális

Továbbra sem csökken négyszáz alá a napi halálozási adat Olaszországban

MTI

2020. április 24. péntek 23:23

Négyszázhússzal emelkedett 24 óra alatt Olaszországban a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, amely így 25 969-ra emelkedett - közölte péntek este az olasz polgári védelmi hatóság. Az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt 321 fővel csökkent.

A halottak száma enyhén csökkent az egy nappal korábbi 464-hez képest, és alatta van a két nappal ezelőtt mért 437-nek is. Az elhunytak száma továbbra is ingadozó, és hetek óta nem süllyed négyszáz alá.

Az aktív fertőzöttek száma országosan 321-gyel csökkent, ami kedvezőtlenebb az előző napi 851-hez képest. A diagnosztizált fertőzöttek száma jelenleg 106 527. A betegek közül több mint 22 ezren vannak kórházban, számuk egy nap alatt több mint nyolcszázzal csökkent. Intenzív kórházi osztályon valamivel több mint 2100-an vannak, az utóbbi 24 órában majdnem százzal csökkent a számuk.

A gyógyultak száma meghaladta a 60 ezret. A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 192 994-t.
A gócpont Lombardiában 1091-gyel emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma az egy nappal korábbi 1073 után. A halottak száma 166 volt a csütörtöki 200 után, és ezzel az elhunytak száma meghaladta a 13 ezret.

A Lombardiában az elmúlt egy napban szűrt fertőzöttek közül a legtöbbet, 412 beteget Milánóban és térségében regisztrálták, az előző nap jelzett 244-hez képest. Az 1,3 milliós városban meghaladta a 17 ezret a diagnosztizált fertőzöttek száma.

Az észak-olaszországi tartományban keddtől az immunszintet felmérő vérvizsgálatot végeznek: eddig több mint hétezer személyt vizsgáltak meg, a járványtól kiemelkedően érintett Bergamo, Brescia, Cremona és Lodi városában.

Az iparilag legfejlettebb országokban végzett felmérések szerint Olaszország lakossága 71 százalékban támogatja a járvány miatt hozott kormányintézkedéseket. Ennél csak Kanada kormánya szerepel jobban 74 százalékos lakossági támogatottsággal.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghökkentő, de igaz: a világon létezik még egy Hősök tere - galéria

borsonline.hu

Hiába luxus élet: Több milliós adóssággal hagyta ott a családját G.w.M

origo.hu

Intenzív havazás volt az éjjel az ország egy részén - képek

magyarnemzet.hu

Eddig bírta a kommentáradatot az egykori szépségkirálynő új barátja

kisalfold.hu

Új tüdő segíthet majd Csollány Szilveszteren

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

vg.hu

Annyi a pozitív Covid-teszt a szomszédban, hogy már a külföldi laborok elemzik

ripost.hu

Maga alá temeti a gyász a 7 éves újpesti fiú családját: „Életvidám gyerek volt”

vg.hu

Európai Gyógyszerügynökség: emlékeztető oltásra van szükség az omikron ellen

origo.hu

Másképp érdemes zöldség-gyümölcsöt vásárolni, mint eddig tettük