Aktuális

Csendre intik a zajongó hittérítőket

Zs.V. 

2019. szeptember 19. csütörtök 09:30

Nem elég, hogy az útban állnak, még hangoskodnak is az önjelölt hittérítők – legalábbis ezt állítják a járókelők. De mit tehet, akinek ez nem tetszik?

Hangos Senkinek sem ismeretlenek az utcán táblával, vagy szórólappal álló hittérítők, akikkel az embereknek sok esetben nincs semmi baja, csupán elsétál mellettük. Egyik olvasónk viszont arra panaszkodott, hogy Budapesten, a Keleti pályaudvar aluljárójában sokszor találkozik koncertező hittérítőkkel.

Hangfalból szól a zene

Az idős hölgy rendszeresen sétál át ezen a területen, és nagyon zavarja, hogy este hét óra környékén már nem lehet úgy átsétálni az aluljárón, hogy ne hallgatná a hangfalból üvöltő éneket. Ezt, ha lehet, az üres aluljáró még jobban felerősíti, így még a Keleti pályaudvar előtti téren is tisztán hallani az egy szinttel lejjebbi mulatozást.

Akik útban vannak

A problémáját még tetézi, hogy a hittérítők egy nagy körben állnak pont az út közepén, így az arra járóknak meg is kell őket kerülni, amit egy idős embernek bizony lehet, hogy megerőltető. A Keleti nem az egyetlen hely, ahol ilyen „koncerttel” lehet találkozni. A főváros nagyobb terein rendszeresen kiállnak a hívők szórakoztatni az embereket, és ezzel buzdítják őket arra, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

A budapesti önkormányzatok  szabályzatában benne van, hogy vallási vagy lelkiismereti meggyőződés megválasztása, elfogadása, kinyilvánítása érdekében kifejtett tevékenységhez engedélyt kell kérni. Ez azt jelenti, hogyha az adott önkormányzat nem járul hozzá, hogy azon a helyen énekeljenek a hívek, akkor illegálisan tartózkodnak a területen.

Kinek kell szólni?

A közterület-felügyelettől megtudtuk, hogy ha valakit zavar a hangos ének, akkor az önkormányzatnál be lehet jelenteni a problémát. Ők megvizsgálják, hogy van-e érvényes engedélye a csoportnak az adott tevékenységre.

Ha nincs, akkor akár büntetést is kiszabhatnak ezért. Ha az arra járók vagy ott lakók túl hangosnak ítélik a zenét, akkor a rendőrséget is felkeresheti csendháborítás miatt.

További cikkek

Szexi

Letapasztotta a mellbimbóit, így már nem tiltja le az Insta Barbit

Gyász

Késelés a XVI. kerületben: Felesége előtt csuklott össze a szíven szúrt családapa

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Hodász: Nem tudom, hogy valóban létezik-e meleglobbi

metropol.hu

Gáspár Győző is gratulált Kulcsár Edina új kapcsolatához, nem is akárhogyan- Fotó!

travelo.hu

Közelebb került a megvalósításhoz a 300 méteres Gellért-hegyi sikló

hirtv.hu

Ön szerint is a fekete párduc van rajta? Újabb, jobb minőségű videó készült - ezúttal Kerecsendnél

boon.hu

Puskalövések és autós üldözés Borsodban

vg.hu

A gerincvelő gyulladásának egy ritka változatát okozhatja az AstraZeneca oltása

borsonline.hu

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

nemzetisport.hu

FIFA-gála: Messi, Szalah vagy Lewandowski örülhet? – élőben az NSO-n!

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

origo.hu

Óriási dráma: Kiesett az előző Európa-bajnokság elődöntőse