Aktuális

Ijesztő: teregetés közben megcsípte a szúnyog, a következményekbe majdnem belehalt a fiatal nő

Bors

Létrehozva: 2019.08.26.

A fiatal anyuka szíve három percre leállt egy rendkívül ritka fertőzésnek köszönhetően.

Kim Robinson az elmúlt hetekben a poklot is megjárta, pedig ő csak a ruhákat szerette volna kiteregetni a kertjében. Az Angliában élő 25 éves nőt teregetés közben a bokáján megcsípte egy szúnyog. Ez a csípés mindennapos arrafelé, elég sok vérszívó bosszantja az ott élők mindennapjait. Ezzel a fiatal nő is tisztában volt, nem is tulajdonított neki túl nagy jelentőséget.

Aztán másnap a a csípés helye egyre csúnyább lett. Rettenetesen viszketett és feldagadt. A nő még ekkor sem gondolta, hogy ebből később nagyobb baj lehet. A következő nap már nehezen tudott lábra állni, mert a viszketés átment egy égető fájdalomba. Ami pedig ennél is aggasztóbb volt: a seb körüli bőrfelület elkezdett egyfajta fekete árnyalatot felvenni.

Ekkor ment orvoshoz Kim Robinson, ahol megállapították, hogy a bokáját húsevő baktérium támadta meg. 

A latin nevén nekrotizáló fasciitis nevű kór halálozási aránya 73%. A fertőzött izomhártyája, ami közvetlenül a bőr alatti első kötőszövet, nagyon gyorsan elkezd pusztulni. Ez a hártya veszi körbe az izomrostokat. A fertőzés félelmetes sebességgel halad előre a szövetekben. 

A kórház véleménye szerint el kell távolítani egy jókar darabot a nő bokájából, ahhoz hogy a fertőzést 100%-os mértékben megállíthassák. 

De ekkor már a véráramba bekerült baktérium olyan szinten szétterjed a nő testében, hogy azonnal intenzív osztályra került. Ahonnan a műtőasztalra, mert a szíve megállt és a tüdeje is összeomlott. Három percig volt halott, miután többszöri kísérlet után sikerült újraéleszteni.

– Sajnos a bokámon található seb nem akar begyógyulni, ezért van szükség a beavatkozásra. Még ma is kiráz a hideg, ha belegondolok, hogy három percig halott voltam – mesélte Kim Robinson.

Túlélte, de örök életére tüdőtágulásban fog szenvedni. A bokájából kivágott 10x20 centiméteres jókora bőrdarabot majd a hasából fogják pótolni, ha már elmúlt a közvetlen életveszély.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek