Aktuális

Mérges hernyók tartják rettegésben az angol fürdőzőket

Bors

Létrehozva: 2018.06.06.

Aranyfarú lepke hernyói üldözték el a strandolni vágyókat Anglia déli partjairól.

Forrás: Facebook

A kis szőrös barna hernyó érintése súlyos bőrirritációt és légzési problémákat okozhat, ezért mindenkit arra kérnek, hogy ne menjenek a strandok közelébe, amíg tart a rajzás. Mérge olyannyira erős, hogy elég csak elhaladni a fák ágai alatt, melyen tartózkodnak, és a lehulló szőrszálak a bőrünkhöz érve is okozhatnak súlyos allergiás reakciókat.

A térségben lakók azt várják az önkormányzatoktól, hogy valahogyan távolítsák el a nagyjából 3 centiméter hosszú hernyókat, de erre nincs lehetőség, meg kell várni, amíg lezajlik a rajzási időszak.

A bournemouthi önkormányzat egyelőre egy figyelmeztető cédulát helyezett ki a tengerpartra, melyen arra kéri a fürdőzni vágyókat, hogy ne menjenek a partra, se az állatok közelébe, de főként ne érintsék meg őket! Ha mégis megtörtént a baj, azonnal forduljanak orvoshoz!

We have been working in a garden that has a cheery tree next door infested with these brown tail moth caterpillars that...

Posted by Complete Garden Services kent on Monday, May 28, 2018

Southbourneban az irőjárási viszonyok miatt szintén ellepték a partokat a mérgező hernyók, múlt hónapban pedig Budleigh Salterton partjának egy szakaszát kellett lezárni ugyancsak a kis hernyók miatt. Az aranyfarú lepke Magyarországon is előfordul, így nem árt odafigyelni rájuk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek