Aktuális

1 éve küzdenek a megkattant halásztelki anya csecsemőjének az életéért

Bors

Létrehozva: 2017.12.03.

Még mindig kórházban ápolják azt a halásztelki csecsemőt, akit édesanyja tavaly májusban olyan brutálisan megvert, hogy betört a koponyája. Az asszony korábban pszichiátrián ápolták.

A Halásztelken élő házaspár 2012-ben házasodott össze, a nőnél három évvel később jöttek a gondok, ekkor betegsége miatt nemcsak leszázalékolták, de egy ideig pszichiátrián is ápolták. A nő és férje mégis úgy döntöttek, hogy gyermeket szeretnének, ezért az orvos a nő gyógyszeres kezelését átállította, folyamatosan csökkentette a gyógyszeradagot is, az asszony így 2015 májusában sikeresen teherbe is esett.

Orvoshoz azonban csak szeptemberben ment, ekkor kapott orvosi és pszichológiai ellátást is. A pár kislánya egészségesen megszületett, minden rendben is ment, egészen a csecsemő három hónapos koráig. Májusban ugyanis az anya egy szokásosnak tűnő éjjeli sírásra kelt fel. Az asszony annak rendje és módja szerint felvette, majd tisztába is tette gyermekét, azonban ezután elszabadult a pokol, ugyanis a vádirat szerint a nő a kislányt meg nem határozható módon, közepes erővel bántalmazta és megrázta, aztán mint aki jól végezte dolgát, visszafeküdt a férje mellé, akinek csak annyit mondott, hogy a kislány keveset evett.

Bár a gyerek reggel is hangosan sírt, az anya mélyen hallgatott brutális tettéről, tette ezt akkor is, amikor a kislány már olyan rosszul volt, hogy az apa ellentmondást nem tűrően kórházba vitte. A nő még ekkor is össze-vissza hazudozott, ott sem vallotta be, mit művelt a lányával, helyette azt találta ki, hogy a kicsi leesett a pelenkázó asztalról. Kiderült, hogy a nő olyan brutálisan bántalmazta a gyereket, hogy a kislány koponyája megsérült, ennek a tényleges gyógyulási ideje 3-12 hónap, a gyerek életéért még most is harcolnak, ugyanis bármikor meghalhat. Ezen kívül az már bizonyos, hogy anyja miatt maradandó károsodásokat szenvedett. 

A bíróság a héten tárgyalja az anya ügyét, a nő először áll bíróság elé. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek