Aktuális

Meghalt Rozi néni, az Orbánt éltető versek költője

Bors

Létrehozva: 2017.09.28.

Forrás: YouTube, AFP

Nem futja csirkecombra, az egekben a villany és a gáz ára, de a Fidesz majd megoldja – ilyen hétköznapi témákhoz nyúlt, pártszimpátiáját sem leplezve Rozália. Barátai is csak Rozi néniként ismerték. Az asszony ismert slágerek dallamára énekelt főként nyugdíjasklubokban. Kortársainak fájdalommal énekelt, szerzeményei végének mégis optimista kicsengést adott.

Rozi néni négy éve, az Echo Tv egészségvédő műsorának vendége volt, akkor arról énekelt, üres a pénztárcája, de Orbán Viktor tesz bele pénzt. Ez a dal három­százezres nézettséggel tette ismertté. Többen mosolyogtak a mindig szerény Rozi néni naiv sorain, de csengő énekhangja sokakat szórakoztatott.

A napokban a jászladányi nyugdíjas-találkozóról került fel újabb videofelvétel az internetre Rozi nénivel. Ott a nyugdíjemelést várta az asszony. Ezt több mint hetvenezren látták.

Most az a szomorú hír jött, hogy a hölgy a felvétel publikálása idejére elhunyt.

– Ez nagyon szomorú, részvétem a családnak – mondta lapunknak Dávid Tamás, aki annak idején meghívta műsorába az asszonyt. A műsorvezető már nem emlékezett részletekre, hogyan találkoztak. De azt mondta: jelenleg olyan beteg, hogy legszívesebben ő is ott lenne most, ahol Rozi néni, Isten közelében.

Több rajongója is akad még

Orbán Viktornak több idős rajongója is akad. Ketten is híresek lettek. Egyikük a 102 éves színésznő, Gyulányi Eugénia, azaz Jenci néni, a másikuk egy ismeretlen asszony, aki még 2001-ben fejezte ki kézcsókkal hódolatát Orbánnak. A fotó a világsajtót is bejárta.

Néhány strófa

Szeretném a villanyórát megállítani,

szeretném

a gázszámlámat a sárba taposni

a számláló csak pereg, pereg

és a szívem ettől

lett beteg

*

Nagy örömünk van

Mert a Fidesz győzhetett

Azonnal tölcsért csinálok a kezemből

Kiáltok vidáman

Sej, haj, milyen

jó lesz eztán

Emelik majd a nyugdíjat

*

A Fidesz-kormány

megoldja,

futja majd még

csirkecombra

meg igazi, jó borra

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek