Az Index összeállítása rávilágított, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó, csütörtöktől életbe lépő új előírásai jelentős változásokat hoznak a kenyerek összetételében. Az internetes lapban Ludwig Klára, a Jókenyér pékmestere foglalta össze a legjelentősabb változásokat:
- rozskenyereknél a termékekben az eddigi 40 százalékról 60 százalékra kell növelni a rozstartalom szintjét
- csak azokat a termékeket lehet teljes kiőrlésűeknek nevezni, amelyek bizonyítottan 60 százalék vagy afeletti mértékben teljes kiőrlésű lisztből készülnek
- a házi kenyér elnevezés megszűnik, helyette az ebbe a csoportba tartozó termékeket fehér vagy búzakenyérként lehet forgalomba hozni
- kézműves kenyérnek csak azokat a kenyereket lehet nevezni, amelyek főleg kézi technológiával, adalék-és tartósítószer nélkül, kovásszal készülnek
- csökken a sótartalom: minimum 1,5 és maximum 2,8 százalékos lehet egy termék megengedett sótartalma
- csütörtöktől már a csomagolatlan termékek tápértékét, illetve a zsírok, szénhidrátok, fehérje, rost, só 100 g késztermékre vonatkozó mennyiségét is fel kell tünteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.