Aktuális

A lúgos orvosért imádkoznak a zugligeti hívek

Bors

Létrehozva: 2017.03.31.

Közös imádságot szerveznek a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián családjáért a Zugligeti Szent Család Egyházközösség tagjai. A plébános szerint magánügy, ki és miért imádkozik.

Ami nem Isten, az semmi és semminek is kell tartani. Ez a mottószerű mondat fogadja a látogatót a Zugligeti Szent Család Egyházközösség internetes oldalán, ahol egyebek mellett megtudhatjuk, hogy a közösség a Szarvas Gábor úti templom felépítésének százéves évfordulójára készül. Az viszont már csak a közösség tagjainak Facebook-bejegyzéseiből derül ki, hogy közös imádságot szerveznek Bene Krisztián családjáért, az erről szóló felhívást a lúgos orvosként elhíresült férfi édesanyja is megosztotta.

Rács mögött az orvos

Bene Krisztiánt kedden este őrizetbe vették, a Kúria helyet adott az ügyészség indítványának és elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A bíróság szerint Bene 2013-ban megtámadta volt szerelmét, elkábította, majd nemi szervét lúggal öntötte le. Miután fennállt a veszélye annak, hogy a nő belehal a sérülésekbe, ezért a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója másodfokon kilenc év fegyházbüntetést kapott, orvosi hivatásától pedig örökre eltiltották. Közfelháborodást és általános értetlenséget váltott ki, hogy egy ilyen súlyos ítélet után miképp sétálhatott ki a bíróságról.

Gyámolítsák az elesetteket!

A férfi áldozata, Renner Erika döbbenten reagált tegnapi megkeresésünkkor a mise hírére.

– Imádkoznak a Bene családért? Persze, értem én, valahol ők is áldozatok. De katolikus emberként úgy gondolom, hogy a vallás alapvetően az elesetteket, az áldozatokat gyámolítja. Értem ki imádkozik? – tette fel a költői kérdést Erika, aki hozzátette: támadója keddi letartóztatása megnyugvással tölti el. Önmagában a kilencéves ítélet nem jelentett számára sokat, hiszen azt látta, hogy utána Bene megint szabadon távozhat a bíróságról. Mint mondja: kedden viszont a helyére billent az igazságszolgáltatás.

Továbbra is bíznak az ártatlanságában

A Bors szerette volna meghallgatni Bene Krisztián hozzátartozóit is, felvettük a kapcsolatot a doktor sajtóügyeit intéző férfival, ám a család lapzártánkig nem reagált. Pedig Bene új barátnője igen vehemensen védi kedvesét internetes bejegyzé­seiben. Homályos utalásokat tesz, például egy ilyet: „Besúgókat találtunk telefonszámokkal, elsikkasztott rendőrségi infókkal”. Bene letartóztatásakor pedig ezt írta: „Előzetes letartóztatásba helyezték Krisztiánt, azt az embert, aki ÁRTATLAN, aki nem menekült el... Üzenem, hogy ne felejtsék el, hogy van viszont szabadon egy közveszélyes ember, aki továbbra is nőket fog meggyalázni, mert kényszere van rá, és jót röhög a markában”.

Ne kutakodjon!

A Bors utolérte a Zugligeti Szent Család Egyházközösség plébánosát, arról érdeklődtünk, hogy miért érzik fontosnak, hogy a Bene családért imádkozzanak. Rosszkedvében találtuk az atyát, aki rövid beszélgetés után bontotta a vonalat. – Ez egy magánügy, hogy ki és miért imádkozik. Ne kutakodjon, ne érdeklődjön, mert ez a vallásszabadságba ütközik! – mondta emelt hangon, mielőtt letette a telefont.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek