Aktuális

5+1 tipp a Black Fridayhez

Balajti Péter

2016. november 21. hétfő 11:30

<p>Komoly kedvezmény a karácsonyi ajándékokra egy hónappal az ünnep előtt? Erről szól az idén november 25-ére eső Fekete péntek, azaz a Black Friday, amelynek hisztériája hazánkban is tömegeket mozgat meg. Ennek kapcsán gyűjtöttünk össze egy sor tanácsot a sikeres megtakarításhoz.</p>

1. Legyen képben!

A jó akció ismérve, hogy előre és nem utólag értesülünk róla. Érdemes végiglapozni a postaládába bedobott akciós újságokat, és körülnézni a környező üzletekben, ahol már előre jelezhetik: kiemelt akciók várhatóak.

2. Fent van a listán?!

Keressen rá a világhálón (is) üzemelő boltokra és a magyarországi Fekete péntek akcióit összegyűjtő portálokra! Iratkozzon fel a netes áruházak hírleveleire, egyik-másik e-mailben előre küldhet részleteket a várható akciós termékeiről. Fontos, hogy idejében regisztráljon ezeken az oldalakon, mert november 25-én éjfélkor vagy kora reggel a kiélezett portékavadászat során értékes perceket veszíthet adatai megadásával és a visszaigazolás megerősítésével, miközben emiatt esetleg egy vagy több portékáról lemarad.

3. Tudja, mit akar!

Könnyű elveszni az árubőségben, ezért ajánlott az alapos felkészülés. Ha tudja, kit mivel lepne meg, akkor sem árt megismerni a kiszemelt árucikkeket. Egy könyvnél, parfümnél, lemeznél vagy filmnél ez nem szükséges, ám egy robotgépnél, tévénél vagy kávéfőzőnél ajánlott. Terméktesztek, összehasonlító oldalak, vásárlói vélemények sokat segíthetnek, ahogy a valós, áruházi megtekintés is. Jó, ha tudja, hozzávetőlegesen mi mennyibe kerül, így eldöntheti, hogy egy nagy csinnadrattával beharangozott lehetőség valóban jó vásár-e. 

4. Lökdösődés nélkül

Az áruházakat megrohamozó tömeg hisztériája olykor tettlegességig fajul, sokan csalódottan és üres kézzel távoznak, mivel a fillérekért kínált cikkek rekordidő alatt elfogynak. Az internetes vásárlással elkerülhető a sorban állás, lökdösődés. Érdemes azokban az üzletekben, ahol olykor a teljes árukészletre százalékos ár­engedményt adnak, csütörtökön terepszemlét tartani és egy napra félretetetni azokat a portékákat, amelyeket a kiírt árnál tíz százalékkal olcsóbban megvenne. Így, ha bejön a terv, másnap kényelmesen átveheti azokat, ha nem, telefonon visszamondhatja a foglalást.

5. Határtalan lehetőségek 

Fekete pénteket, azaz a Black Fridayt számos külföldi internetes bolt is meglovagolja, s többségük Magyarországra is szállít. Már most érdemes elmélyülni a kínálatukban, mert angol, német, francia, olasz és spanyol oldalakon is belefuthat akciós magyar szinkronos, illetve feliratos filmekbe. A külföldi énekesek extra kedvezményes CD-inél, koncertfilmjeinél pedig nem számít a magyar nyelv hiánya.

+1. Fekete péntek, fehér karácsony

Ne essen kétségbe, ha nem talál önnek való akciót! Az egyik legjobb módszer, ha illatszerben, kozmetikumban vagy téli ruhaneműben gondolkodik, hogy a szeretteit ajándék­utalvánnyal lepi meg. Karácsony után ugyanis a divatüzletekben szinte azonnal elindulnak a leárazások, az illatszerboltok pedig szintén elkezdik kiárusítani az ünnepi díszdobozokat, így a megajándékozott könnyen többet kaphat ugyanakkora összegből, mint december 25-e előtt.

További cikkek

Koronavírus

Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a betegeink meggyógyulnak. Most nem gyógyultak meg – egy magyar Covid-osztályos nővér vallomása

Baleset

Fiatal focista vesztette életét a XVIII. kerületi balesetben

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: vége a nagy spanyol sorozatnak, Norvégia néggyel nyert

likebalaton.hu

Hidat építünk ember és Isten között – üzeni a Tihanyi Bencés Apátság perjele

origo.hu

Széttéptek egy egész birkanyájat Somogy megyében

magyarnemzet.hu

Az utolsó pillanatban 16 méterről egyenlítettek a kézilabda Eb-n! + videó

szon.hu

Autó égett Tiszakanyárnál

origo.hu

Ez a világ 10 legnagyobb bankja – galéria

nemzetisport.hu

NFL: 24 pontos hátrányból visszajött, mégis kikapott a Bucs a Ramstől

borsonline.hu

Az orvosok is megdöbbentek azon, mit találtak a 67 éves bácsi szervezetében

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

origo.hu

Valóban bármelyik pillanatban háború törhet ki Ukrajna és Oroszország között?