Aktuális

10 tuti tipp, hogy túléld a fesztiválszezont

Balajti Péter

Létrehozva: 2016.07.23.

<p>Nagy bulik, koncertek, szerelem – erről szólnak a nyár sátoros eseményei. Akadnak, akik egész évben erre spórolnak. Íme tíz jó tanács, amelyekkel számos felmerülő problémát megelőzhetünk.</p>

Forrás: Thinkstock

Sátras ünnep

A tervezett létszámhoz képest legalább egy, de inkább két fővel nagyobb sátorral induljunk fesztiválozni, mert a túl szűk alvástér felesleges feszültséghez vezethet, ráadásul a hátizsákoknak is el kell férnie odabent!

Lehűt a szárító

Két legyet üthetünk egy csapásra, ha a reggeli mosakodás után jéghideg vízzel itatjuk át a törülközőnket, és azt a sátorra terítjük. Egyrészt a nap megszárítja, így csökkenti a sátoron belüli felmelegedést, másrészt hűti is annak belső levegőjét.

Helyezkedjünk!

Ajánlott korán érkezni, hogy a legjobb sátorverőhelyek közül válogathassunk. A tuti terep nemcsak sima terület, de nem esik a vécésor széláramába és a hangfalak vonzáskörzetébe sem, ugyanakkor jó, ha rálátni onnan a zuhanyozókra, így látható, mikorra érdemes időzíteni a tusolást. Ráadásul viszonylag magasabban helyezkedik el a bulikemping többi pontjától, így egy esőzésnél nem a mobilotthonunk alatt gyűlik majd össze a sok milliméternyi csapadék.

Csúcsmobil helyett

Felejtsük el a csúcsmobilt és az azzal való villogást! Szerezzünk be egy egyszerű, billentyűzetes készüléket, amelynek az aksija tovább bírja a sokat fogyasztó érintőképernyős csodáénál, ráadásul a tolvajok sem éreznek késztetést, hogy magukévá tegyék az összes fontos adatunkkal együtt! Meg aztán bulizunk, a telefon csak azért kell, hogy elérjük egymást a többiekkel.

Feltölt a napfény

Hatezer forintért már kapható olyan napelemes töltő, ami tízféle mobiltelefoncsatlakozást kínál, így a szieszta idején adhatunk energiát a csekély fogyasztás mellett is egy hetet ritkán bíró maroktelefonunknak.

Kevesebb is elég!

Egész szappan helyett praktikusabb apró szeletekre reszelni a tisztítószert: így kézmosáshoz elég csak egy-két darabkát magunkkal vinni, s utána sem okoz gondot a nedves tömb elhelyezése, illetve megszárítása. S hogy mibe helyezzük a szappanszeleteket? Zárható nejlonszatyorba, amelyből érdemes feltankolni, hiszen eső idején számos kütyünek nyújthatnak biztos menedéket.

Reggeli a zsebben!

Egy-két müzliszelet gabonával, gyümölccsel és némi cukorral megfelelő alternatíva lehet reggelire. Súlyra könnyű, s nem sok helyet foglal el a hátizsákban. Mivel adagonként csomagolt, így a hangyák elől sem kell körültekintően elzárni. Jól jöhet a multivitamin is, amelyet tabletta vagy pezsgőtabletta formájában is magunkhoz vehetünk – utóbbi előnye, hogy rákényszeríti az embert a folyadékpótlásra.

Tuti, ami fix

Rögzítéshez és ragasztáshoz egyaránt hasznos lehet a szigetelőszalag, amiből szintén felesleges egy egész tekercset magunkkal cipelni: inkább tekerjünk fel pár métert egy vízzel töltött fémkulacs oldalára.

Jól jön a huzat

Miért párnáznánk ki párnával a hátizsákot? Sokkal praktikusabb, ha csak párnahuzatot pakolunk, amit aztán megtöltünk mondjuk egy-két hosszú ujjú pulcsival, garbóval. Bármennyire nagy a hőség napközben, az éjszakai, illetve hajnali lehűlés kellemetlen meglepetéseket tartogathat, ha éppen akkor kell kimennie az embernek mosdóba.

Zseb/pénz

A szandálos időben kihúzhatjuk a készpénzrejtekhelyek listájáról a zokni szárát, ám még így is marad pár tuti zug. A lényeg, hogy sose tegyük egy helyre az összes pénzünket, inkább osszuk el többfelé. Eredetileg öngyújtótartónak szánták a nadrágok jobb első zsebénél található kis zsebecskét, ám az összehajtogatott bankjegyeknek, sőt még a pénzérméknek is pompás tárolóhely. Szintén praktikus a nadrág belsejébe varrt rejtett zseb, de pénztárca lehet a mobil is, amelynek aksifedele alatt – laposra hajtogatva – jó eséllyel elfér még egy nagyobb címlet.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188995_auto_resized.jpg
origo.hu

Menczer Tamás: Mindenki tudja, hogy Ukrajna nem fogja megnyerni a háborút

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27766_resized.jpg?avcount=1714897210
origo.hu

Mindenkit megdöbbentett Oroszország fontos szövetségese, mi történhetett?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189983_auto_resized.png
metropol.hu

Szívszorító anyák napja: kisfia miatt remeg Kulcsár Edina

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189716_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Pressman nem lacafacázik, Pamkutya után Díler Kevint és Dzsúdlót is táncba vitte

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188785_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ez roppant kínos: megint lebukott Meghan, hogy hazudott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185288_auto_resized.jpg
vg.hu

Soron kívüli üzemanyagár-csökkenésről döntöttek Magyarországon – hétfőtől megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27767_resized.jpg?avcount=1714897210
origo.hu

Hatalmas botrányba keveredett Majka

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186843_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Azonnali termékvisszahívás: két kedvenc termék is érintett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189381_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hoppá! Mégis született telitalálat, és egy magyar rengeteg pénzt nyert

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187827_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Akikre mindig számíthatsz: ez a 3 csillagjegy a legmegbízhatóbb mind közül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185742_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190004_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Testvéri viszály: Tápai Szabina testvére mindenről kitálalt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/gvhYXxvS-R2ZGTHfJuOd8G7l2rdRMP6PZzZ5WyATnFQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MzOGMwOTlmNzA3OTQ4NGI5ZDQ3Y2JhZTA0ZWIwYTUy.jpg
Gondosóra

Müller Péter is csatlakozott a Gondosóra Programhoz

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/KMlN-_3pvcggTMlj5xEcvplL7MAGFm3NAWt7xgz9nBg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRhMWJlMGNkYjYzNDRkMDhiODQ5M2FlNmRlZmFmMzBl.jpg
Baleset

Métereket repült a szombathelyi tini – videón a pillanat, ahogy elgázolták