Aktuális

Ilyenek különcök a politikusok gyerekei

Bors

2016. április 24. vasárnap 12:00

Vallásos hite miatt került a héten a figyelem középpontjába Orbán Viktor fia. A hazai politikusok gyermekei inkább háttérben maradnak, de a világban számos példa akad politikuscsemeték különcségére.

Ronald Reagan: a hírek szerelmesei

Mindig szoros viszonyt ápolt szüleivel Chelsea, Bill és Hillary Clinton egyetlen gyermeke, és a tehetséges lány a híradó­zásban akarta kipróbálni magát. Dolgozott az NBC csatornánál is, de bőszen szerepet vállalt édesanyja kampányaiban. Hasonló pályát futott be Ronald Reagan egykori elnök fia, a ma már 57 éves Ron Jr. is, aki azonban radikális baloldaliként mindig keményen bírálta apja nézeteit. Rádiós műsorvezető lett, politikai összeállításai igen népszerűek.

Gyurcsány Ferenc: saját erőből

Listánkon egyetlen magyarként kap helyet Gyurcsány Ferenc exminiszterelnök fia. A 26 éves Péter a politikától messze választott magának gyönyörű hivatást, egy budapesti kórházban dolgozik segédműtősként. Az állásra maga jelentkezett, korábban pedig egy gyáli irattárban kereste kenyerét raktárosként. Az édesapa sem szerette volna, ha fiának az ő kapcsolatai révén kellene előrébb jutnia. Ennél szebb példa nincs, milyen, ha egy alma messze esik a fájától.

Vlagyimir Putyin: a rejtélyes lány

Ha valaki, hát Katyerina Putyin egészen stabil szülői háttérrel büszkélkedhetett, de ez nem érdekelte. Igaz, hogy az orosz elnök kisebbik lánya egy milliárdos holland üzletember felesége, de a tudást mindig fontosabbnak tartotta a kényelemnél. A 29 éves nő versenyszerűen táncol, és ami még érdekli: matematika, űrkutatás, kémia. A Moszkvai Állami Egyetem matematika karán dolgozik. Sokáig álnévvel próbált elrejtőzni a nyilvánosság elől, de egy hírügynökség megtudta, a Katyerina Tyikhonova név valójában kit takar.

Károly herceg: micsoda buli!

Nemcsak a brit sajtó köszörülte a nyelvét 2005 januárjában a királyi család ifjú reménységén. Károly herceg és Diana hercegnő másodszülött fia, az akkor húszéves Harry herceg egy születésnapi bulira választott merész öltözetet. A her­ceg náci egyenruhában jelent meg, a The Sun című lap cigarettázva, itallal a kezében örökítette meg. Azóta sem derült ki, miért ilyen jelmezt választott az auschwitzi haláltábor felszabadulásának közelgő 60. évfordulója előtt, bár a katonai pálya vonzotta: tiszti akadémiára jelentkezett, 2007-ben titokban vetették be Afganisztánban. Már kilépett a brit hadseregből, de szívesen tart előadásokat gyerekeknek. – Mindig én akartam lenni a rosszfiú – mondta nemrég az egyik alkalommal.

Alberto Fujimori: aki követi apját

Alberto Fujimori volt perui elnök-diktátor lánya, Keiko nem vállalja apja örökségét. A 41 éves nő az elnökválasztás esélyese, de sokan attól tartanak: kegyelmet adna apjának, aki korrupcióért és gyilkosságo­kért éppen 25 éves börtönbüntetését tölti. Bár Keiko többször Peru sötét korszakának nevezte apja elnökségét.

José Luis Zapatero: ifjú lázadók

Nem egészen úgy sikerült José Luis Zapatero New York-i látogatása 2009 szeptemberében, ahogy elképzelte. Barack és Michelle Obama a Fehér Házban fogadta az egykori spanyol miniszterelnököt és családját, ám Zapatero különc kamaszlányai nem éppen alkalomhoz illő öltözékben jelentek meg. Hűek maradtak gót zenei ízlésükhöz, és talpig feketében, bakancsban mentek az elnöki ebédre. Zapatero megpróbálta letiltani a találkozón készült felvételeket – melyeken maga is kénytelen volt mosolyogni –, azonban nem sikerült neki. Másnap az összes spanyol újság címlapján ott virítottak.

Nicolas Sarkozy egykori francia elnök – akinek három házasságából négy gyermeke született – Pierre nevű fia sem kért a politikából. A ma 30 éves fiatal is inkább a zenében érezte otthon magát, DJ Mosey néven hip-hop-producerként dolgozik.
 

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

borsonline.hu

Azonnal őrizetbe vették, olyat rejtegetett autójában egy sofőr az M5-ösön – fotó

she.life.hu

Randik, melyekre sosem kellett volna elmennem

magyarnemzet.hu

Három órán át tárgyalt Bajnaival Márki-Zay egy londoni étteremben

vaol.hu

Holttestet találtak Bozsokon, bűnügyi helyszínelők is vannak a helyszínen - fotók

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Jó volt hallani a lelátóról: Pick Szeged, Pick Szeged! – Joan Canellas

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

origo.hu

A legrosszabb helyen próbált besorolni egy furgonos az M1-esen, mentőhelikopter vitte el - videó

origo.hu

Halle Berry januárban is a szabadban meztelenkedik - fotó

origo.hu

Mutatjuk, mit javasol a katásoknak a NAV