Aktuális

Csóró cégekkel játssza ki Simicska Orbán haragját

Bors

2015. november 16. hétfő 09:00

Ügyes és legális trükkel próbál kihasítani magának szeletet a földárverésekből az Orbán Viktorral haragot tartó Simicska Lajos. 

Tizenhárom – árbevételt nem produkáló, két éve, szinte egyszerre alapított kónyi, gönyűi és bábolnai – céget vett meg Simicska Lajos. Pontosabban az érdekeltségébe, a Lajta-Hanság Zrt.-hez tartozó Dél-balatoni Agro Növénytermesztési Kft. A vételnek köze lehet ahhoz, hogy a héten indul az államtól bérelt Lajta-Hanság-földek licitje – írja a Kisalföld. Az adásvétel okai nem ismertek, az viszont biztos, hogy hétfőn kezdődik, s négy hétig tart a Lajta-Hanság Zrt. államtól bérelt földjeinek árverése Győrben. A tét 7500 hektárnyi terület, melyek bérleti szerződése 2051-ben jár le. Ebbe az üzletbe száll be a jogszerű cégvásárlásokkal Simicska.

Simicska Lajos és Orbán Viktor kormányfő viszonya idén februárban jutott mélypontra, miután a nagyvállalkozó több nyilatkozatában gecinek nevezte volt kollégiumi társát. A milliárdos korábbi tendernyertes vállalkozásai azóta kiestek a pikszisből. Úgy tűnik azonban Simicska a földárverésekből nem hagyja magát kigolyózni. Mindez egybevág azzal, amit a Borsnak a vállalkozó egyik jó ismerőse, Csintalan Sándor mondott idén márciusban arról, mennyire nem szabad leírni Simicskát.

– Lajos nem szarozik – ez volt Csintalan mondanivalójának lényege. 

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Légiósok: Varga Kevin beállt, egy perc múlva gólt lőtt a Galatasaraynak

she.life.hu

5 mérgező baráttípus, aki inkább lehúz, mint felemel

mandiner.hu

Elúszott a baloldali népszavazás: legalább 250 ezret akartak, végül csak 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze a baloldali pártok

szon.hu

Ezt nagyon várta már Szabó Zsófi! Jön a baba!

origo.hu

Sárba tiporták a tesztelők a Radeon RX 6500 XT-t

vg.hu

Visszavonulót fújt a forint

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 21.: Meglepő fordulatokat jeleznek a bolygók pénteken

nemzetisport.hu

Király-kupa: Athletic Bilbao–Barcelona élőben az NSO-n!

origo.hu

Megunta a sorban állást Pesterzsébeten, és megmutatta, szerinte mire való a városi terepjáró - videó