Aktuális

Életfogytot kaphat a gyilkos mulatós

H. Á.

2015. október 2. péntek 05:20

Kalocsán bujkált a szeretője meggyilkolásával gyanúsított Sz. Pál. A zsaruk tizenkilenc nap után fogták el a mulatós zenészt.

Pénteken dönt a bíróság, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e az emberöléssel gyanúsított 32 éves Sz. Pált. A férfi a gyanú szerint augusztus 16-án, egy VIII. kerületi, Népszínház utcai lakásban több késszúrással megölte szeretőjét, a 39 éves R. Emíliát. A holttestet szőnyegbe csavarta, majd autóval Kalocsára vitte. Egy ház udvarán rejtette el a testet, ahol a zsaruk csak szeptember 11-én találták meg. A gyilkost tizenkilenc nap után fogták el, Kalocsán.

– Ha emberölésért jogerősen elítélik, alapesetben 5-15, minősített esetben 10-20 év börtönt is kaphat, vagy akár életfogytig­lanig tartó szabadságvesztéssel is sújthatják a gyanúsítottat – tudtuk meg az ügytől független jogásztól, dr. Magyar Györgytől. A különös kegyetlenség lehet a legvalószínűbb minősítő körülmény, mivel a gyilkos többször is megszúrta áldozatát.

A rendőrség egyelőre a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöl további részleteket, de az, hogy szűkebb pátriájában bujkált, felveti, hogy ismerősei segítettek a gyilkosnak.

Magyar doktor szerint ha ezen személyek tudtak arról, hogy Sz. Pált körözik, bűnpártolást követhettek el, ezért akár öt évet is kaphatnak. Ugyanez vonatkozik a férfi feleségére, aki vele szökött el. Nála is felmerülhet a bűnpártolás, amennyiben nemcsak a szökésben segített, hanem egyéb módon akadályozta a büntetőeljárás sikerét. Annál a barátnál is szóba jöhet a bűnpártolás, aki segített berakni a szőnyeget Sz. Pál kocsijába – amennyiben tudott arról, hogy a szőnyegbe egy holttestet rejtettek.

Az áldozat családja jó anyagi körülmények között él, vállalkozásaik között több szálloda, üzlethelyiség és ingatlan van. Sz. Pál mulatós zenészként is dolgozott, R. Emíliával azután ismerkedett meg, hogy munkát kapott a család egyik hoteljében. 

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Szerelme és szülei hosszú percekig küzdöttek a 26 éves nő életéért Vácon - Fotó

mindmegette.hu

13 desszert, ami tökéletes batyus buliba vagy farsangi bálba

life.hu

Sokkoló! 70 napig feküdt intenzív osztályon az oltásellenes családfő: Merkely Béla számolt be a küzdelmükről

magyarnemzet.hu

Íme még egy ok, ami Hamilton visszavonulása mellett szólhat

delmagyar.hu

Megkéselte szerelmi riválisát egy férfi Szegeden

origo.hu

Hatalmas robbanás lesz az űrben idén

nemzetisport.hu

Gyász: elhunyt Arany Mihály, a tatabányai futball jeles alakja

origo.hu

Nagyrécse ígérete: 20 négyzetméterből még bármi lehet

szon.hu

Halálos baleset Nyíregyháza és Nagykálló között

hirtv.hu

Inzultálta a HírTV stábját Márki-Zay kampánystábjának egy tagja

hirtv.hu

Hiába rohantak a mentők: Szörnyethalt egy 22 éves nő

origo.hu

Ezek voltak Hardy Krüger legjobb filmjei - képgaléria