Aktuális

Bukásra ítélt fociedző lenne Orbán Viktor?

Ny. A.

Létrehozva: 2015.08.27.

A Washington Post furcsa listáján helyet kapott a magyar kormányfő is.

A West Ham United vezetőedzőjéhez, Slaven Bilichez hasonlította Orbán Viktort az amerikai The Washington Post című újság. A lap az angol élvonalbeli csapatok edzőit vette sorra, és megnézte, ki melyik politikai vezetőnek felel meg.

A magyar miniszterelnök és a horvát származású, gitárosként is zenélő Bilic közötti legnagyobb hasonlóság a portál szerint, hogy mindketten a múltban ragadtak, jövőjükhöz pedig nem igazán fűznek vérmes reményeket. A lap mindezzel arra utal, hogy Bilic korábban ért el szép eredményeket, de mostanság igencsak bizonytalanná vált a helye, főleg miután csapata kiesett az Európa-ligából. Megkerestük a miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant, mit szólnak a párhuzamba állításhoz, de nem kaptunk választ.

Putyin mint Mourinho

Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Chelsea menedzseréhez, José Mourinhóhoz hasonlították. Mindketten teljhatalmú cselszövők, akik híresek könyörtelenségükről. Az emberek többségét rettegéssel töltik el. Felemelkedésüket pedig mindketten orosz oligarcháknak köszönhetik.

Merkel és Pellegrini

A német kancellár, Angela Merkel a Manchester Cityt irányító Manuel Pellegrinire ütött. Mindkettőjüket szűkmarkúsággal vá­dolják, annak ellenére, hogy hatalmas pénzösszegek felett őrködnek. Viszont legalább egyikük sem él hivalkodó körülmények között.

Obama az Arsenalban

Barack Obama amerikai elnök pont olyan, mint az Arsenal edzője, Arsene Wenger. Eleinte mindkettőre úgy tekintettek, mint a messiásra. Amikor viszont nekifogtak a munkának, nagy csalódást okoztak. Obamának és Wengernek is már csak annyi reménye maradt, hogy ne bukottként távozzanak.

És a többiek

A nemrég lemondott görög miniszterelnök, Alexisz Ciprasz megfelelője Roberto Martinez, az Everton edzője. Sikert vártak tôlük, de ötleteik visszafelé sültek el. Egykor a francia elnök, Francois Hollande mindenkit lázba hozott, mint a Newcastle edzője, Steve McLaren. Mostanra mind a ketten nevetségessé váltak. A Manchester United élén álló Louis van Gaal pedig ugyanúgy tesz a sajtóra, mint a kínai elnök, Hszi Csin-ping.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek