Aktuális

Ötven szeretője volt Ronald Reagannek

Gubányi Zsolt

Létrehozva: 2015.02.03.

A legújabb életrajzi könyv szerint az egykori amerikai elnöknek több mint ötven nővel volt viszonya, köztük olyan hírességekkel is, mint az ötvenes évek legnagyobb musicalsztárja Doris Day vagy a világhírű Marilyn Monroe.

Reagan elnök légyottjai fiatalkorában voltak igazán gyakoriak. Az 1930-as évek végén színészként próbálta építgetni karrierjét. Egy chicagói sportriporteri állást hagyott hátra a filmes karrierért cserébe. Huszonéves volt ekkor. Erre az időszakra tehetőek első hódításai.

Szex a szállodában

Azonban nem futott be igazán, csak B kategóriás filmszínész vált belőle. Nem túl tehetséges, akit mégis igazi hollywoodi szívtipróként tartottak számon. A hölgyeket Los Angelesben egy luxusszállodában, a Garden of Allahban fogadta. A legújabb, az elnökről készült életrajzi könyvének szerzője, Darwin Porter szerint szinte az összes hölgy kedvesen beszélt Reaganről, és jó emlékeket őrzött vele kapcsolatban.

Egyesült álmok

Az Egyesült Államok későbbi elnökének életére komoly hatással volt Hollywood. Első feleségét, Jane Waymen színésznőt 1940-ben vette el, de a könyv szerzője szerint nem sokáig volt hűséges hozzá, megcsalta egy másik híres színésznővel, Ann Sheridannel. Porter szerint Reagan felesége sem maradt sokáig adós. Ő Lew Ayres színésszel lépett félre, akivel ebben az időben együtt forgattak. Sokak szerint 1948-as válásukhoz is leginkább egy harmadik fél felbukkanása vezetett, aki nem más volt, mint a fiatal Marilyn Monroe. 

Két házasság, négy gyerek

Az elnök második felesége, a jövendőbeli first lady, Nancy Davis lett. Számára sem volt ismeretlen a kamerák világa. Kar­rierjét egy tortareklámmal kezdte, de a stúdió próbálkozása, hogy szexszimbólumként állítsa be, megbukott. 1952-ben házasodtak össze. Nancy és családja komoly hatással volt Reaganre. Olyannyira, hogy miattuk vált demokrata párti szavazóból republikánussá, majd politizálni is miattuk kezdett el. Két házasságából négy gyermeke született. Reagen nyolc évig volt elnök, 1981 és 89 között. 2004-ben halt meg, 93 évesen. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek