Aktuális

Megúszta T. Szabolcs drogdílere

M. S., kbv

2015. február 5. csütörtök 04:20

Hiába a sorjázó gyanús körülmények, hiába a gyászoló család panasza, a rendőrség nem vizsgálódik tovább T. Szabolcs halála ügyében.

Furcsa, az áldozat családja számára elfogadhatatlan fordulatot vett a 2013. november 23-án elhunyt T. Szabolcs ügyében indított rendőrségi eljárás. Mint arról beszámoltunk: a szállodából a mélybe ugró férfi vérében MDMA (ecstasy) drogot és kétfajta, pánikbetegeknek való, vényköteles gyógyszert találtak. Az is ismert tény, hogy a halálát megelőző órákat Szabolcs a neves pszichiáter, Feldmár András és Büky Dorottya, a Feldmár Intézet igazgatója társaságában töltötte.

Szabolcs édesanyja aggályát fejezte ki, hiszen a mai napig nem derült ki, mi történt ez idő alatt, és Feldmárék miért nem próbálták megállítani az ugrani készülő férfit. A drog szerepe pedig azért lehet érdekes, mert a Kanadában élő Feldmárról köztudott, hogy nem kifogásolja bizonyos kábítószernek minősülő anyagok szakértői felügyelettel történő, terápiás szempontból indokolt használatát.

A T. Szabolcs családját kép­viselő dr. Török Béla ügyvéd elmondta: bár a szakértői vizsgálat eredménye már tavaly nyáron elkészült, a rendőrség csak most januárban juttatta azt el részükre. – Ez azért aggályos, mert a rendőrség az államigazgatási eljárást tavaly december 31-én lezárta. Így esélyünk sem volt arra, hogy a szakértői vélemények birtokában indítványokat, észrevételeket tehessünk. Most be­nyújtottuk a fellebbezésünket az eljárás folytatása érdekében – közölte a jogász.

Másfél hete a sajtóhírek arról is szóltak, hogy a rendőrség tovább vizsgálja, miképp kerülhetett a drog Szabolcshoz. Vajon ki lehetett a drogdílere?

A vizsgálat nem tartott sokáig, megkeresésünkre tegnap a BRFK sajtóosztálya ezt írta: „Az V. Kerületi Rendőrkapitányság illetékesség hiánya miatt áttette az ügy iratait a VII. Kerületi Rendőrkapitányságra. A nyomozóhatóság – tekintettel arra, hogy büntethetőséget megszüntető ok áll fenn a gyanúsított halá­la miatt – a feljelentést elutasította.”

– Mi erről a határozatról még nem kaptunk hivatalos értesítést, így egyelőre a további lépéseinkről sem tudok nyilatkozni – kommentált dr. Török Béla.

Hujber: nem drogozott és nem ivott

A csoport tartópillére, a társaság „színjózan lelke” volt T. Szabolcs az őt ismerő, korábban szintén a Feldmár Intézethez tartozó Hujber Ferenc szerint. – Soha nem láttam rajta, hogy drogot fogyasztott volna. Még ittas sem volt, egy pohár sört is visszautasított. A csoportterápiákon sem beszélt arról, hogy bármit ki szeretne próbálni. A mai napig érthetetlen számomra, hogy miért tette ezt – mondta a Borsnak a színész.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kós Hubert szenzációs úszással Európa-bajnok!

vg.hu

Zelenszkij már ősszel tudhatta, hogy támadni fognak az oroszok

borsonline.hu

Szlávik János bejelentette: új fertőzés terjed, súlyos megbetegedést okoz

hirtv.hu

Öt éven keresztül mérgezte a 7 éves Oliviát az anyja, végül belehalt

ripost.hu

Már Azahriah klipjében is szerepel a megcsalt barátnője

origo.hu

Holtan találták Vajna Tímea barátját, a rendőrség is nyomoz

travelo.hu

A Szigetköz legnagyobb halászlevével indít ez a hétvégi összművészeti fesztivál

borsonline.hu

Durva változás jön a budapesti tömegközlekedésben, közleményt adott ki a BKK

borsonline.hu

Mindjárt lecsap a vihar, több megyére már riasztást adtak ki

borsonline.hu

Sokkoló részletek derültek ki a Kozma utcai börtönben történt tragédiáról

További cikkek

Részletek

Négy műtéten van túl a nagypeterdi horrorbaleset túlélője – unokája segített a mentés során

Luxus

Hajléktalan voltam, most százmillióim vannak