Aktuális

Magyarok idomítják a Ben Hur lovait

H. Z.

Létrehozva: 2015.02.17.

Már hét hete Olaszországban dolgozik a bugaci világbajnok fogathajtó Juhász László és fia a Ben Hur című film újraforgatásán.

Monumentális alkotás lesz, mely igazi kasszasikert hozhat. A Ben Hur című film újraforgatásáról van szó, amelyet a dél-olaszországi Materában az év elején már meg is kezdtek. Nagy örömünkre mi magyarok sem maradunk ki a filmből, ugyanis a világbajnok fogathajtót, Juhász Lászlót és fiát is felkérték a filmben való közreműködésre.

– Immár hat hete vagyunk kint és azt mondhatom, hogy reggeltől estig dolgozunk – számolt be eddigi tapasztalatairól a Borsnak ifj. Juhász László. - Összesen 62 ló szerepel majd a filmben, ebből 42 Magyarországról érkezett ide.

– Március végétől nyolc hétig forgatjuk majd a kocsiversenyt, így ekkorra a lovak erőnlétét olyan állapotba kell hozni, hogy bírják a megpróbáltatásokat. Mivel baleset is történik a filmben, meg kell tanítanunk az álla­tokat az ágaskodásra, illetve arra is, hogy amíg forog a kamera, addig kiterülve feküdjenek a földön – meséli ifj. Juhász László, aki azt is elárulta, hogy például Jack Hustont és Toby Kebbellt is tanította, hogy miként kell hajtani a lovakat. – Jelenleg mi még Róma mellett vagyunk, itt történnek a kamera- és a kocsipróbák. Reggel elkezdünk dolgozni és általában este kilenc előtt nem kerülök vissza a szállodába. Rengeteg a tennivaló, hogy minden simán menjen majd.

A bugaci világbajnok és fia több nagy sikerű filmben is feltűnt. Ifj. Juhász László a Mennyei királyság című filmben Orlando Bloomnak volt a dublőre, de helyettesítette Johnny Deppet is. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek