Aktuális

A legrosszabb színész lett Orbán Viktor

Bors

Létrehozva: 2014.11.13.

Orbán Viktor alakította idén a legrosszabb államférfit – ezt a furcsa díjat ítélte oda a nívós osztrák Nestroy-gála három házigazdája. A magyar kormányfő természetesen nem volt jelen.

Viccet csináltak Orbán Viktorból kedd este Ausztriában. A magyar miniszterelnök ugyanis különdíjat kapott a bécsi Stadthalléban tartott Nestroy-gálán.

Ez a díjátadó a legnagyobb színházi esemény a szomszédos országban: idén például nem kisebb színészóriás kapta az életműdíjat, mint Klaus-Maria Brandauer. A Magyarországon is ismert művész – többek között az Oscar-díjas Mephistóban alakított zseniálisat – ünneplése után pedig erősen odaszúrtak a házigazdák a magyar politikának.

A legrosszabb államférfi alakítá­sáért ugyanis különdíjban részesítették Orbán Viktort. A különdíjat a három műsorvezető, Florian Scheuba, Robert Palfrader és Thomas Mauer konferálta fel. Hogy a komikusok miért épp a magyar kormányfő mellett tették le a voksukat, azt nem tudni.

Szerettük volna megkérdezni magát Orbán Viktort is, hogy mit szól a kétes elismeréshez. Kérdéseinket elküldtük sajtófőnökének, Havasi Bertalannak, de eddig nem kaptunk rájuk választ.

Korábban valóban színészkedett

Orbán Viktorról kevesen tudják, de korábban megpróbálkozott a színészettel. Még az egyetemi évei elején játszott focizó statisztát a Szegény Dzsoni és Árnika című filmben. A műben meglehetősen furcsa öltözékben látható. Sólyom András 1983-as alkotása volt Orbán egyetlen filmje, ezután szögre akasztotta a színészgúnyát.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek