Mennyit kell utazni, amíg valaki rájön: a feketét a legjobb lappföldi sarkvidéki vízzel forralni? Dom Dwight már tudja ezt: a londoni férfit a cége kérte fel, hogy találja meg a tökéletes kávé összetevőit.
Nem mindennapi kihívás elé állította egyik alkalmazottját Nagy-Britannia egyik leghíresebb kávétársasága, a Taylors of Harrogate.
A cég emberei ugyanis lázasan próbálták megtalálni, hogy hogyan lehetne elkészíteni a világ legtökéletesebb kávéját, ezért felkérték egy emberüket, Dom Dwightot, utazza körbe a világot, és találja meg a létező legjobb összetevőket.
A kávéért amúgy is rajongó Dwight vállalta a kihívást, így az utóbbi hónapokban több mint húszezer kilométert utazott, hogy teljesítse megbízói kérését. A 36 éves férfi sikerrel járt, és a York Express olvasóival meg is osztotta a receptet:
– A kenyai Nyeri régióban teremnek az első osztályú kávébabok, amelyeket aztán az Alpokban, magaslati levegőn pörkölnek meg, a kávéhoz használt víz pedig Lappföldről érkező, sarkvidéki víz. Hozzá a tej watfordi, krisnások által felszentelt tehénből származzon – idézi Dwight tapasztalatait a lap.
A világ legjobb kávéját ezentúl már meg lehet vásárolni Nagy-Britanniában. A férfi pedig azt nyilatkozta, hogy a „kávés küldetését” élete végéig nem fogja elfelejteni, hiszen az út során megjárta Afrikát és Európa különleges pontjait is.
– Csodálatos érzés volt bejárni a világot és megtalálni azokat az összetevőket, amelyektől tökéletes lesz egy csésze kávé. Az pedig még jobb, hogy most már mások is átélhetik a tökéletes kávézás élményét.