Aktuális

Obamáék kiakadtak a francia elnök szeretőjén

Bors

Létrehozva: 2014.01.17.

Diplomáciai botrány lehet Francois Hollande szerelmi életéből. Februárban ugyanis Washingtonba látogat a francia elnök, aki állítólag szeretőjét viszi magával. A Fehér Ház máris pánikol. Közben kiderült: a botrány miatt megszűnt az állami megbízása a csábító színésznőnek.

Nem telik el úgy nap, hogy ne halljon az ember Francois Hollande szerelmi ügyéről. A francia elnök legutóbbi szerencsétlen magyarázkodása nem sült el éppen a legjobban, ráadásul már nemcsak Párizsban követik érdeklődve a fejleményeket, hanem a tengerentúlon is.

Hollande-nak ugyanis február 11-én Washingtonban lesz jelenése, ahol Barack Obama amerikai elnökkel találkozik. Arra a kérdésre, hogy kit, azaz melyik nőt – Valerie Trierweilert, a jelenlegi barátnőt vagy éppen az új szeretőt, Julie Gayet színésznőt – viszi-e magával az Egyesült Államokba, Hollande nem volt hajlandó egyértelmű választ adni.

Viszont erre Washington is kíváncsi lenne. A Fehér Házban ugyanis máris pánikolnak a lehetséges következmények miatt. Washingtonban a hajuk is égnek áll az elnöki stáb dolgozóinak, ha maguk előtt látják, hogy Obamának egy szeretővel kell majd kezet fognia és bájcsevegnie. Márpedig könnyen elképzelhető, hogy ez lesz. Azt ugyanis még a washingtoni francia követség sem tudja, hogy ki lesz a választott, a meghívás egyelőre Francois Hollande plusz egy főre van kiállítva.

Mindenesetre Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője kijelentette: Obama továbbra is szívesen találkozik Hollande-dal. Szakértők szerint ha a francia államfő mégis a szeretőjét választja, akkor az amerikaiak megpróbálják majd eldugni valahol a tömegben.

Közben kiderült, hogy a francia kormánynak is egyre kínosabb az ügy. Julie Gayet ugyanis ez évtől lett volna tagja a Villa Medici bizottságnak, amely a művészeti finanszírozásokról dönt. A kormány azonban bejelentette: visszavonták a színésznő kinevezését. A pontos okokról nem tudni, de nem nehéz kitalálni, hogy mi állhat a háttérben.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek