Aktuális

Döbbenetes szülést láttak az elképedt strandolók – videóval

Bors

Létrehozva: 2013.08.13.

Leesett az álluk azoknak a nyaralóknak, akik egy floridai tengerparton végignézték, hogyan ad életet kölykeinek egy pörölycápa. Az egyik nézelődő videón megörökítette a nem mindennapi eseményt.

Ritka jelenetnek voltak szemtanúi a floridai Panama City Beachen strandolók. A nyugis napozást és pancsolást egy cápa megjelenése zavarta meg, azonban vérengzés helyett egészen más történt – írja a Daily Mail. A part közelében úszkáló pörölycápára egy hivatásos halász lett figyelmes, aki kihúzta az állatot egészen a part szélére, mivel észlelte, hogy az állat kifele igyekszik az óceánból.

A strandolók először az állat látványától döbbentek meg, majd pár perc múlva sokkos állapotban figyelték, hogy a cápa életet ad kicsinyeinek. Az egyik jelenlévőnek sikerült lefilmeznie a történteket. A videón jól látszik, hogy az apró cápák abban a pillanatban, hogy elhagyják anyjuk testét, azonnal elúsznak.

Az anyacápát a halász megpróbálta visszavinni a mély vízbe, azonban az állat ellenállt és minduntalan a partra úszott. Néhány órával a szülést követően elpusztult a strandon.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek