Aktuális

Hajtóvadászat indult a rendőrgyilkos rendőr ellen

Bors

2013. február 8. péntek 20:00

A már három embert haláláért felelős ex-rendőrt keresi egész Kalifornia, Christopher Dorner ugyanis azt ígérte, addig nem nyugszik le, amíg bosszút nem áll azokon, akik felelősségre vonhatóak a leszerelése miatt. A rendkívül okos és minden fegyverhez értő izomembertől rettegnek a Los Angeles-i rendőrök, van olyan városrész, ahol teljesen kihaltak az utcák, mindenhol fegyveresek vigyázzák a rendet.

Az amerikai rendőrség legnagyobb embervadásza kezdődött meg, miután Christopher Dorner meggyilkolt három embert - írja a KTLA. A hatóságok attól tartanak, a 2009-ben kirúgott rendőr még nem nyugodott le, és senki nincs biztonságban, akinek köze volt a férfi leszereléséhez.

Ezt arra alapozzák, hogy szombaton Dorner elsőként az Orange megyei Irvine-ben, autójukban lelőtt egy jegyespárt. A nő annak a nyugdíjas rendőrnek volt a lánya, aki fegyelmi ügyében védte. Az elbocsátott rendőr ezután két volt kollégáját vadászta le, és csak egyikük élte túl a támadást, amit csütörtökön hajnalban hajtott végre.

A rendőrök birtokában van egy közlemény, amelyet Dorner hagyott hátra, ebben 40 rendőr megölésével fenyeget, illetve arról ír, hogy miután megfosztották a jelvényétől, kisiklott az élete. Dorner ugyanakkor a Facebookon arról írt, hogy kénytelen erőszakkal tisztára mosni a nevét, és hogy a jó emberekkel - vele - is történnek rossz dolgok. "Egy olyan ember vagyok, aki elvesztette a hitét a rendszerben, mert elárulta a rendszer és megrágalmazta. A haláltól nem félek, mert már 2009 február elsején meghaltam."

A férfi arról is beszámolt, hogy ez első rasszista támadást általános iskola első osztályában szenvedte el, és élete során rengetegszer érte hátrányos megkülönböztetés bőrszíne miatt. Barátai szerint azonban korábban erről nem így beszélt, sosem tűnt megszállottnak, inkább mindig jókedvű volt, és mosolygott. Vélhetően tényleg akkor kattant be, mikor elbocsátották.

Ismerősei szerint Dorner mindig is rendőrnek készült és korábban sosem látszott rajta, hogy mentális zavarral küzdene, inkább higgadt és kiegyensúlyozott embernek tűnt. A haditengerészetet is megjárt férfit, azért bocsátották el, mert munkatársát hamisan vádolta meg brutalitással. Mint kiderült, így akart bosszút állni azon, aki a kiképzésekor rossz értékelést adott a teljesítményéről.

A rendőrök mindenkit figyelmeztettek, vigyázzanak Dornerrel, hiszen képzett katona, és rengeteg fegyver van a birtokában.  

További cikkek

Tragédia

Tragédia történt Újpesten, egy holttest hever a panelház előtt

Tűz

Sziréna rázta fel hajnalban Kaposvárt, nagy a baj

Ez is érdekelhet

origo.hu

A legrosszabb helyen próbált besorolni egy furgonos az M1-esen, mentőhelikopter vitte el - videó

metropol.hu

A jég alatt találták meg az eltűnt tanár holttestét Tatabányán

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok

magyarnemzet.hu

Három órán át tárgyalt Bajnaival Márki-Zay egy londoni étteremben

delmagyar.hu

Évtizedes probléma oldódik meg Csongrádon az áruháznál

nemzetisport.hu

NB I: megszorongathatják az üldözők a címvédésre törő Ferencvárost

origo.hu

Stabil kilátással megerősítette a magyar államadósosztályzatot a Fitch Ratings

borsonline.hu

Meztelenül mutatta meg a világ egyik legszebb fenekét Alena - 18+

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

origo.hu

Veszélyes buborékra figyelmeztet Európa leggazdagabb embere