Aktuális

Közel 100 ember biztos túléli a világvégét

Bors

Létrehozva: 2012.12.13.

Egy kínai férfi 7 óriásgolyót tervezett, amelyben 14 ember fér el. A szerkezet acélvázas, légmentesen zárható, így semmilyen természeti katasztrófa nem fog ki rajta. Saját oxigéntartálya és biztonsági öv is van benne, meg néhány extra. Egy ilyen golyó előállítása 10.3 millió forintba kerül.

Egy kínai gazda nem bízta a véletlenre: 7 olyan óriásgolyót tervezett, amivel szerinte túl lehet élni az apokalipszist, ami ugyebár december 21-én lesz. Egy óriásgolyóban 14 ember fér el, akiket az acélvázas modernkori Noé bárkája állítólag képes megvédeni a természeti csapásoktól - írja az angol Ib Times.

Liu Qiyuan nemrég fejezte be a hetedik óriásgolyó elkészítését. A feltaláló szerint mindegyik légmentesen záródik, ugyanakkor saját oxigéntartálya és biztonsági öve is van. A férfinek nyolc hónapra volt szüksége ahhoz, hogy mind a hét golyó elkészüljön, illetve ezen kívül még 200 ezer fontra - 72 millió forintra -, ugyanis ennyibe kerültek a Noé bárkái.

A feltaláló most azt reméli, csodálatos művére felfigyelnek a kormányok és a nemzetközi szervezetek és akkor valóban tömegtermékké válhat a szerkezet, amelyben szerinte túl lehet élni bármilyen világvégét, hiszen a vízben sem süllyed el. Ráadásul állatok és ritka kincsek őrzésére is alkalmas a vészterhes időkben a golyó.

Nyilván elmarad a világvége

A NASA és a pápa nem győzi hangsúlyozni, hogy a december 21-re jósolt vég elmarad, hiszen az a nap csak egy téli napforduló. Egyébként sincs olyan különleges bolygóegyüttállás, amely hatással lenne a Földre, hiszen csak a Hold és a Nap hat a bolygónkra a kérdéses időpontban.

A pólusváltás pedig nem egy három-négy napos történet, hanem több száz év alatt zajlik le. A háromnapos sötétség gondolata pedig egy vicc, ugyanis nem létezik olyan bolygóegyüttállás, amikor a Földet teljesen leárnyékolják a Naprendszer bolygói. Hálistennek a nullsík egy ismeretlen fogalom a tudományban,csak a fősík ismert, azon a Naprendszer bolygói valóban áthaladnak, de csak 30 millió évente. Napra pontosan viszont senki nem tudja megmondani, mikor lesz a következő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek