Aktuális

4 nap után, sms-ben akart elválni 17 éves nejétől

Bors

Létrehozva: 2012.12.07.

Óriási botrányt robbantott ki egy indonéz politikus viselkedése. Az ázsiai államban ugyanis egy helyi képviselő úgy próbált meg elválni alig 17 éves feleségétől, hogy sms-t írt neki. Négy nappal az esküvőjük után.

Tovább dagad az indonéz politikai botrány. A 40 éves Aceng Fikri és a 17 éves Fani Oktara még júliusban házasodott össze. A helyi képviselőként dolgozó Fikri azonban négy nap után sms-t írt a feleségének, amelyben jelezte: a házasság érvénytelen, ugyanis kiderült: a fiatal lány már nem volt szűz, mikor elvette.

Fikri szerint az iszlám törvények szerint a váláshoz elegendő az sms is, habár a legtöbb muszlim szerint ezt szemtől szemben kell kimondani - írja az upiasia.com.

A lány most ellentámadásba ment át, ugyanis szerint Fikri hazudott anyagi helyzetéről, ezért csalás és rágalmazás miatt kártérítést követel a férfitől. A politikus ügyvédje erre mindössze úgy reagált: a lány családja megpróbálja megzsarolni védencét. Ennek ellenére Fikri elnézést kért a történtekért, azonban elképzelhető, hogy még ez sem lesz elég a munkája megtartásához, tömegek követelik ugyanis a lemondását.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek