Aktuális

Lottólázban ég az ország: 4,5 milliárd forint a nyeremény

2012. május 12. szombat 08:25

Aprópénz. Nyugodtan mondhatjuk ezt a várható hazai lottónyereményekre, hiszen a 4,5 milliárd forintnál 848-szor nagyobb a vagyona például a Facebook kiagyalójának, Mark Zuckerbergnek.

 

Az ötös lottón 3200 millió, a hatoson 1358 millió forint a héten megnyerhető összeg, vagyis összesen 4,5 milliárd fölötti összeg a tét. Rengeteg pénz, persze attól függ, hogy honnan nézve.

Ha valaki megnyerné mindkettőt, a mintegy 20 000 milliárd forintos államadósságnak csak a 0,002 százalékát tudná belőle törleszteni. Budapest 165 milliárd forintos adósságának is csak 2,5 százalékát lehetne ennyi pénzből visszafizetni. Tavaly az egyik hazai ingatlanportál 400milliárd forintos eszmei értékűre becsülte a Parlamentet, így sajnos a nyereményből akkor is legfeljebb csak az egyik lépcsőházra futná, ha eladó lenne az épület.

Ha külföldre tekintünk, még kevesebbnek érezzük a hatalmas összeget. A Forbes magazin számításai alapján jelenleg a világ leggazdagabb embere a mexikói Carlos Slim Helu, akinek a vagyona 15 228 milliárd forint. A lista 52. helyén álló Mark Zuckerberg, a Facebook résztulajdonosa 3867 milliárd forintot, vagyis 848-szor többet birtokol, mint amennyi a lottónyeremény.

Négy és fél milliárd forintot elkölteni nem különösebben nehéz. Lehet venni belőle például egy nyakéket. Igaz, ez nem akármilyen. A Bonham árverési ház 4,4 milliárd forintért kínálja az ötlaposra csiszolt gyémántból álló, smaragdfüggőkkel díszített nyakéket. A mogul nyakék gyémántjait az indiai Golkonda bányáiban találták a XVI–XVII. században. A 28 karátos középső kő a legnagyobb laposra csiszolt gyémánt.

Igaz viszont, hogy ha valaki egy akcióban kínált, árengedményes városra vágyik, bőven kijön a nyereményből, hiszen ilyet már 194millió forintért vásárolhat az USA-ban. A Texas állambeli Albert városka ára korábban 550 millió forint volt, ám senki nem harapott rá, így akcióztak egyet a hivatalnokok. A 13 hektáron elterülő település lakossága öt emberből és egy kutyából áll. Az eladásra kínált tartozékok között 41 diófa, egy gyönyörű panorámájú völgy és egy 85 éves bálterem van, tartozik hozzá raktárhelyiség traktoroknak, jégtároló, valamint egy 1971-ben felépített, két hálószobás és két fürdőszobás ingatlan. Van továbbá egy iskolája is, amelynek tanulója volt egykoron a 36. amerikai elnök, Lyndon Baines Johnson. 

További cikkek

Luxus

Tovább habzsol a Gyurcsány-fióka: Floridai magánszigeten építkezik a budapesti közműholding vezetője

Szörnyűség

Kislányával együtt elraboltak és megerőszakoltak egy kaposvári nőt

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Varga Judit: Az egyetemi modellváltás szabadságot és felelősséget jelent

mandiner.hu

Gyurcsány: Voltam hatalom közelében. Most se vagyok nagyon messze

veol.hu

Újszülöttjét nem láthatta az édesanyja, 25 évesen hunyt el a Covid miatt

origo.hu

Youtuberek képmását is lopják az NFT-s csalók

origo.hu

Komoly környezeti előnyökkel járhat a rövidebb munkahét

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az izlandiak felkészültek, ha kikapnak tőlünk, még csomagolhatnak is

ripost.hu

Nagyon odatette: kemény posztot írt Djokovics kapcsán a magyar orvos

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely: Sz…rok rá, mi van a hangfelvételeken + videó

origo.hu

Kiderült, melyik a világ legerősebb paprikája