Szabó Zsófi: Amikor apu elment, azt hittem, véget ér az életem

Pontosan három évvel ezelőtt - 2014. április 4-én - távozott az élők sorából a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Nemzet Színésze, Szabó Gyula. Lánya, Szabó Zsófi a mai napig úgy érzi, édesapja mellette van, fentről irányítja a sorsát - és noha rettenetesen megviselte a halála, ma már mosollyal az arcán tud mesélni emlékéről.

Zsófi csupán 25 volt, amikor édesapja elhunyt © Bors

"Mindig is féltem, hogy elveszítem őt. Kislányként láttam, hogy a barátnőim apukái mind fiatalabbak. Mindig féltettem. A színházban, amikor A dzsungel könyvéből Balut alakította, az első felvonás végén meghalt. Rohantam hátra a szünetben megnézni, hogy ugye jól van, ugye csak a karakterének esett baja" - idézte fel a Blikknek gyermekkorát Zsófi, aki 25 éves volt, amikor bekövetkezett az elkerülhetetlen.

"Amikor apu elment, azt hittem, hogy véget ér az életem. Aztán rájöttem, ha ezt túléltem, akkor nem jöhet olyan fájdalom az életemben, amit ne vészelnék át. Emlékszem, hogy mesélte, amikor meghalt az édesanyja, aznap vígjátékot kellett játszania, de megcsinálta. Erre mondta az én édesanyám is azt, hogy „kislányom, Szabó vagy, rázd meg magad!”, és akkor átvettem a családfői szerepet, új életet kezdtem. Többek közt akkor igazoltam az RTL Klubhoz. Hiszem, apu mindvégig figyelt minket, és alakítja a dolgainkat" - tette hozzá.