Celeb

Kórházba került a Szomszédok atyja

Bors

Létrehozva: 2019.05.06.

Szorítanak a nagybeteg Horváth Ádám gyógyulásáért a Szomszédok egykori színészei, akik még ma is családfőként tekintenek rá. A legendás tévést a kórházban érte el a Bors.

Aggasztó hírek érkeztek a Szomszédok legendás rendezőjéről, Horváth Ádámról. A nyolcvanas-kilencvenes évek legnépszerűbb telenovellájának atyja hosszú ideje komoly egészségi problémákkal küzd. A Bors közelgő születésnapja kapcsán kereste meg, de kérdéseinket már nem sikerült feltenni neki, mert elhaló hangon sokkoló hírt közölt. 

– Rosszkor keresnek, beteg vagyok, esetleg a jövő héten próbáljanak hívni – mondta pénteken Horváth, aki pár hónappal ezelőtt adott hosszú interjút a Borsnak. Akkor elmondta, hogy nincs minden rendben az egészségével, de jól érzi magát. 

– Tudomásul veszem, hogy az idő rohamosan múlik, de nem foglalkoztat különösebben az elmúlás. Minden kornak megvan a maga szépsége, így én is próbálom azokat meglátni, megélni, megtapasztalni. Most épp az utóbbi van napirenden – mesélte tavaly szeptemberben az idén 89. évébe lépő direktor. 
Most azonban sokkal nyugtalanítóbb hírekről számolt be.

– Nem vagyok jobban, rosszul vagyok, egyelőre rossz is marad. Emiatt kórházban vagyok, nem is tudom, mikor hagyhatom el az intézményt  – közölte munkatársunkkal keserűen, majd bontotta a vonalat. 

A rendező nem mondta el, mivel is kezelik, ahogy korábban sem akarta elárulni, milyen egészségi problémákkal küzd. Bár az utóbbi időben visszavonultan él feleségével, Csűrös Karolával, a sorozat sztárjai, akik szinte apjukként tekintettek rá, nem szakadtak el tőle.

– Ugyan már hosszabb ideje nem találkoztunk személyesen, de azért szinte mindent tudok Ádámról. Bízom benne, hogy hamarosan találkozhatunk, mint ahogy legutóbb, Csűrös Karola születésnapján a színházban. Sokat gondolok rá, mint a Szomszédok családfőjére – nyilatkozta aggódva lapunknak Vágási Feri egykori megformálója, Nemcsák Károly. – Fantasztikus összetartó ereje volt Ádámnak, amikor forgattuk a sorozatot – mondta a színész.

– Tizenhárom éven át volt a teleregény „atyja”, mindenki a kedves gyermeke volt, olyan nem létezett, hogy ne teremtette volna meg a legjobb körülményeket a film elkészítéséhez.

Pásztor Erzsi – a Szomszédok Janka nénije – is féltő szeretettel beszélt a nagybeteg művésztársról.

– Napi szinten tartjuk a kapcsolatot, mondhatni családi barátságban vagyok Ádámékkal. Feleségével, Csűrös Karolával éppen a napokban beszéltem. Természetesen tudok Ádám betegségéről, de őt ismerve biztos vagyok abban, hogy még hosszú ideig köztünk marad. Mondtam is Karolának, hogy ne hagyja, hogy Ádám „lustálkodjon”, mindent tegyen meg, hogy visszatérjen az ereje.

A Kossuth-díjas művésznő emlékezetében mai napig él az a rengeteg csodálatos élmény, amelyben – Ádámnak és a sorozatnak köszönhetően – része volt.

– Nagyon szurkolok érte – tette hozzá Pásztor Erzsi –, és remélem, hogy Karcsi (Csűrös Karola, a szerk.) nem felejt el felhívni, ugyanis most ő a soros. Addig is mielőbbi gyógyulást kívánok Ádámnak!

Trokán Péter, aki az erdészmérnök Szelényi Jánosként lett a közönség kedvence, elmondta, hogy az utóbbi időben többször is hívta telefonon Horváth Ádámot, de sajnos nem tudott vele beszélni. Amint munkája engedi, felutazik a fővárosba Szombathelyről, és első dolga lesz felkeresni régi főnökét, rendezőjét, barátját.

– Most már tudom, miért nem vette fel a telefonját Ádám – folytatta  a Jászai Mari-díjas érdemes művész. – Nagyon bízom abban, hogy újra találkozhatok ezzel  a rendkívüli emberrel, aki felejthetetlené tette azokat az éveket, amelyet munkával töltöttünk együtt. Kitalált egy olyan műfajt, ő nevezte el teleregénynek, amely ismerősként kopogtatott a nézőknél, majd rövidesen családtag lett az otthonokban.

Kovács István volt a sármos Desiré a sorozatban, számára is felejthetetlen emlék a sorozat forgatása.

– Nagyon szurkolok érte, rendkívül értékes ember, akivel mindig öröm volt együtt lenni és dolgozni. Soha nem éreztette, hogy ő a főnök. Amit írt és ahogy instruált, az úgy volt jó, ahogy volt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142666_auto_resized.jpg
origo.hu

Elárulta, milyen nőre vágyik a TV2 sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713540913
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134554_auto_resized.jpg
vg.hu

Ő Bíró Ada, a köztévé új mesterséges intelligencia műsorvezetője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142266_auto_resized.jpg
ripost.hu

Drámai dolog történt a vonaton: sikoltozva kért segítséget gyermekéhez az anya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144818_auto_resized.jpg
vg.hu

Pécsen 60 milliárdos beruházásba kezd a British American Tobacco

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27217_resized.jpg?avcount=1713540913
origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144504_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Ilyen a mesés Szalajka-völgy egy amerikai youtuber szemével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713540913
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713540913
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Vége

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora