Celeb

Elrendelték a nyomozást Hajdú Péter cégügyében

Bors

Létrehozva: 2017.11.18.

<p>A Bors korábbi cikkéből derült ki, hogy a cégpapírokon üzlettársának feltüntetett ukrán nő nem ismeri Hajdú Pétert. Az emiatt született bejelentés alapján kezdeményezett eljárást az ügyészség a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságánál.</p>

Forrás: Czerkl Gábor

Ismeretes: Kárpátalján megtalálta a Bors azt a titokzatos ukrán üzletasszonyt, akiről Hajdú Péter úgy beszélt, hogy vele képzeli el a jövőt, akivel külföldi műsorgyártást tervezett, sőt már ötleteik is voltak. Legalábbis nyilatkozataiban ezt állította Hajdú. Mint kiderült, egy magyar anyanyelvű, ukrán állampolgár adatait használták fel a Frizbi Entertainment Kft. és vagyona eltüntetésénél. Cikkeink nyomán október elején bejelentés érkezett a Fővárosi Főügyészségre. A hatóság november 13-án közokirat-hamisítás bűntett miatt ismeretlen személy ellen nyomozást rendelt el. Az ügyben eljáró IX. kerületi ügyész a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságát jelölte ki a nyomozás lefolytatására. 

Egyszemélyessé vált a társaság

Kárpátalján a Bors felkereste a céges iratokban szereplő helyeket. Viszont a megadott címeken nem volt semmi nyoma annak, hogy Hajdú üzlettársa(i) egyáltalán léteznének. Végül Beregszászon megtaláltuk Leinart Valentynát, az a cím viszont nem szerepelt a céges iratokban. 

Miként megírtuk: a cégiratok szerint az asszony tavaly június 16-án az Egyesült Királyságban bejegyeztette a GB-UA Entertainment Ltd. társaságot, majd rá tizenhárom napra összeállt a Hajdú vezette vállalkozással és ötmillió forint törzstőkeemelést hajtott végre. Hajdú részesedése a cégben ötven százalékra csökkent.

Viszont a közös munka el sem kezdődött, sőt Hajdú Péter 2016. december 11-én kiszállt a cégből. Ennek következtében a társaság egyszemélyessé vált, az ügyvezető Valentyna Leinart maradt. A társaság vagyona a GB-UA Entertainment Ltd. kizárólagos tulajdonát képezi. Hogy ez a vagyon mekkora? A 2016. évi mérlegbeszámoló szerint a cég saját tőkéje 498 327 000 forint volt 2016. december 31-én.

Luxus helyett szegényesen él Hajdú korábbi üzlettársa

Valentyna Leinart szeptember végén beregszászi otthonában fogadta a Borsot. Miként megírtuk: a papíron több száz millió forint felett rendelkező asszonyról percek alatt kiderül, hogy életéből hiányzik a luxus. Háza be van ugyan pucolva, de valójában csak a malter fogja össze, és ha valakinek vécéznie kell, a kerti pottyantósban teheti meg. Ugyanakkor Valentyna példás háziasszonynak bizonyult, süteménnyel kínálta lapunk munkatársait, melyből még távozáskor csomagolt is. 

– Nem ismerem Hajdú Pétert, soha nem találkoztam vele, soha nem volt közös cégünk. Sőt nekem cégem sem volt. Szakácsnő vagyok, de az utóbbi időben idénymunkából élek – magyarázta az asszony.

Valentyna nem akart hinni a szemének a céges papírok láttán:

– Ötszázmilliós tőke? Fel sem tudom fogni, mibe kevertek engem. Én soha, senkitől egy fillért nem kaptam. Hajdú Péterrel sosem találkoztam, ô mégis visszaélt az adataimmal. Ráadásul a nevem, a születési adataim, az édesanyám neve egyezik a céges papírokon, de kamucím van odaírva. Én soha nem laktam Begany településen, a Virág utcában – mondta, miközben bemutatta lapunknak a személyét és lakcímét igazoló okmányokat. 

Ki írta alá a taggyűlési határozatokat? 

A Bors birtokába került több jegyzőkönyv és határozat is, amely a Frizbi Enter­tainment Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. székhelyén készült. A közokiratokban többek között az áll, hogy mind Hajdú, mind Leinart Valentyna személyesen megjelent a taggyűléseken, és ezt aláírásukkal is igazolták. A jegyzőkönyveket és a határozatokat ügyvéd is ellenjegyezte. Azt majd a mostani nyomozás deríti ki, hogy Valentyna aláírása eredeti vagy aláhamisították.

Berényi: az adásvétel jogszerű volt

Hajdú Péter ügyvédje, dr. Berényi András a Borsnak elmondta, nem tud semmiféle feljelentésről, sem nyomozásról.

– Nem tudok erről az eljárásról, és nem vettem részt Péter cégének eladásában. Az adásvétel jogszerű volt, az eljáró ügyvéd minden jogszabályi kötelezettségnek eleget tett. Az eladó és a vevő is jelen volt a tárgyalásokon, ahogyan az adásvételnél. A vevő azonosítását az eljáró ügyvéd elvégezte. Ügyfelem, Péter tudomására jutott, hogy a vevő korábbi nyilatkozatát félelmében tette – utalt Berényi arra, amikor az asszony táblát fogott a kezében és azt mondta lapunknak, nem is ismeri Hajdú Pétert.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714009211
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714009211
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160238_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: busz és kamion ütközött az M1-esen, óriási a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156590_auto_resized.jpg
vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153341_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160487_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Vége a szappanoperának: ő lesz a Barcelona vezetőedzője a következő idényben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714009211
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után