Betegen turnézik az Omegával Benkő

Jó hírt kaptunk Benkő Lászlótól: nem biztos, hogy rákos. Sajnos rossz hírrel is szolgált, nem tudják, hogy mi a baja. Az Omega billentyűse nem csügged, azt mondja, a zene minden bajon átsegíti.
Jó hírt kaptunk Benkő Lászlótól: nem biztos, hogy rákos. Sajnos rossz hírrel is szolgált, nem tudják, hogy mi a baja. Az Omega billentyűse nem csügged, azt mondja, a zene minden bajon átsegíti.

Nemrég adott hírt magáról Benkő László, és azt mondta, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Most azonban kiderült, hogy egyáltalán nem biztos a diagnózis.

A koncertturné után folytatják Benkő kivizsgálását, egyelőre nincs diagnózis © Móricz István

– Folyamatban van még a kivizsgálás, de úgy néz ki, minden rendben lesz. Holnap már indulok Németországba koncertezni a bandával. Nem akarok pihenni. Ha kell, négykézláb mászok fel a színpadra! Soha éle­temben nem hagytam ki egyetlen előadást sem. Ez az egész zenekarra vonatkozik. Ez egy kapaszkodás. Nemcsak az életbe, hanem a jelenlétbe is. A zene minden bajból kisegít. Ki kell száguldani az alagútból, és kilépni a fényre, a színpadra. Ha ott van a közönség, már minden rendben van – árulta el lapunknak a billentyűs, majd azt is el­magyarázta, miért beszél ilyen gyenge hangon.

© MTI

– Kicsit gyenge most a hangom, mert épp a torkomon keresztül nézték meg a gyomromat. Kérdezték, hogy kell-e érzéstelenítés, de mondtam, hogy isten ments. Lehet, egy kicsit kellemet­len érzés, de szeretem megélni a dolgokat, és tudni, hogy mi hol van éppen. Még folynak a kivizsgálások, mert egyelőre nem tudják, mi bajom van pontosan, de egyre kisebb rá az esély, hogy rákos vagyok. Kicsit betojtam, amikor azt mondta az orvos, hogy a foltok, amiket találtak a vastagbelemnél, az lehetséges, hogy rák, de most már túl vagyunk a dolgon, és jövő héten a koncert után folytatják a vizsgálatokat. Remélem, nem lesz semmi baj – mondta bizakodva Benkő László.

Laci hajlamos túlozni

Molnár György a billentyűs zenésztársa és jó barátja.

– Amikor értesültem a hírről, azonnal felhívtam Lacit, aggódtam érte. Nekem az a véleményem, hogy még ne legyünk biztosak a diagnózisban. Nem hiszem, hogy két nap alatt el lehet dönteni, hogy rákos vagy nem. Pár dolog van, ami azt sugallja, hogy nem be­teg. Laci egyébként is hajlamos eltúlozni a dolgokat, amikor rosszul érzi magát – mondta Elefánt a Borsnak.

Molnár György © MTI