Gyász

Ismét egy legendával kevesebb: elhunyt a világhírű filmrendező

H. A.

Létrehozva: 2024.05.13.

A rendező 60 éves pályafutása alatt több, mint 400 filmet készített.

Családja nemrég megerősítette, hogy 98 éves korában elhunyt Roger Corman amerikai filmrendező, aki leginkább független alkotásai nyomán vált ismertté. 

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Roger Corman sok filmje alacsony költségvetésű volt, amelyek közül több is egy Edgar Allan Poe-történetet dolgozott fel. Legismertebb alkotásai közé tartozik A rákszörnyek támadása és a Rémségek kicsiny boltja

A rendező 60 éves pályafutása során, több, mint 400 filmet készített, és közben olyan színészeknek segítette elindítani a karrierjét, mint Robert De Niro, Bruce Dern vagy Ellen Burstyn, akik mind az ő filmjeiben való szereplés után törtek be az iparágba.

 Corman emellett színészként is tevékenykedett: a Bárányok hallgatnakban Hayden Burke FBI igazgató, a Keresztapa II-ben pedig Weekler szenátor szerepében láthatták a nézők. A filmrendező 2009-ben tiszteletbeli Oscar-díjat kapott a Governors Awards-on.

Roger Corman 1970-ben házasodott össze feleségével, Julie Cormannel: a párnak négy gyermeke született. A filmrendező halálát a szerettei megható közleményben tudatták a nyilvánossággal.

Nagylelkű, nyíltszívű és kedves volt mindazokkal, akik ismerték. Amikor megkérdezték tőle, hogy szeretné, ha emlékeznének rá, azt felelte: "Filmrendező voltam, csak ennyi"

- idézett a nyilatkozatból beszámolójában a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek