Heti TOP5

Kiderült az igazság a buszról lecibált nyugdíjasról, új funkciót kapott a messenger...

G. M.

Létrehozva: 2024.04.14.

Ezek voltak a hét leolvasottabb cikkei.

Megválaszolta a Volánbusz, miért bánt látszólag furcsán a buszsofőr a rosszul lett idős férfival és feleségével a Széll Kálmán téren. Az nyugdíjas férfit leküldték a buszról, majd a hideg kövön hagyták. Nagy szerencse, hogy egy taxis épp ott volt és segített nekik. Sz. Norbert épp a Széll Kálmán téren parkolt a taxijával április 2-án, amikor dél tájékán arra lett figyelmes, hogy a 975-ös távolsági busz hirtelen félreáll tőle nem messze, és lerángatnak róla egy 80 éves beteg férfit, majd a tanácstalan feleségével együtt a buszsofőr otthagyja őket.

Aki taxis, aki segített az idős házaspárnak, értetlenül állt előtte, miért hajtott el a buszsofőr- Most válaszolt a Volánbusz /
Egy taxis segített a rosszul lett férfinek és feleségének / Fotó: Pexels.com

A Volánbusznak elküldtük kérdéseinket a történetekkel kapcsolatban. Válaszukban azt írták, hogy rögtön a jármű indulása után rosszul lett az idős nyugdíjas. "A hölgy az indulás után jelezte, hogy a vele utazó férfival együtt le szeretne szállni, mert hozzátartozója rosszul van. Az autóbuszvezető – a szabályoknak megfelelően – felajánlotta, hogy mentőt hív, a hölgy azonban ezt visszautasította, mindenképpen le akart szállni a buszról, hogy taxival vigye kórházba hozzátartozóját. Kolléganőnk egy utas közreműködésével segítette le a járműről, majd eddig tisztázatlan okból a földre fektette a férfit." Közölték azt is: mivel az autóbusz szabálytalanul állt, elzárva a Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető egyetlen kanyarodó sávot, az autóbusz vezetője megkérdezte, hogy tud-e még esetleg valamiben segíteni. Nemleges válasz után elindult a forgalmi akadályt képező járművel a helyszínről, és folytatta a járatot – írták.

Az idős férfit egy gerincvelő-mintavétel után a hideg kőre húztál le a buszról /
Az idős férfit a járdára fektették / Fotó: Bors olvasó

Kitalálták a META szakemberei a csendes üzenetküldést, ami a legcsekélyebb hangjelzés nélkül, teljes csendben teszi a dolgát. Vagyis az üzeneteket megkapjuk, látni fogjuk azokat és még az egyébként jelzőhang nélkül beérkező nem fogadott hívásokat is látni fogjuk majd a listában – ébredés után. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy elkezdjük begépelni a „csendes” szót a Messengerbe, ami fel is ajánlja az értesítés nélküli üzenet küldését a gépelési felületben, ahová a szöveget írjuk. Tipp: ezt bátran ajánljuk azoknak a kollégáknak és/vagy főnökeinknek, illetve ismerőseinknek, akik előszeretettel hívogatnak minket például az éjszakai órák kellős közepén. Mert ugye ilyen is van valószínűleg mindenkinek… Érdemes megjegyezni és gyakran alkalmazni, hogy ne zavarjunk másokat pihenés közben!

Teljesen új funkciót kapott a messenger Fotó: Nothing Ahead / Pexels (illusztráció)

Mentők és rendőrök vonultak ki csütörtök reggel a 8. kerületi Márkus Emília utcában lévő Spar üzlethez – tudta meg a Bors. Kiderült, azért volt szükség a szakemberekre, mert baleset történt az üzletben. Az egyik fiatal, 25 év körüli férfira ráborult egy közel 100 kilogrammos konténer. Őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a BRFK-t és a Spart. A BRFK arról tájékoztatta lapunkat, hogy az esetről érkezett bejelentés a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába. "A rendőrök az adott helyszínre kimentek, adatot gyűjtöttek, értesítették a munkaügyi felügyeletet és tekintettel arra, hogy bűncselekmény gyanúja nem merült fel, eljárás nem indult" - közölték. 

mentő
A fiút mentők szállították kórházba Fotó: OMSZ (illusztráció)

 

Sikolyoktól és ordibálástól volt hangos pénteken (április 5.), késő délután az amúgy békés, nyugodt Zsivora park és sétány. Az egyik padnál brutális támadás történt: információk szerint a park egyik padján ücsörgő férfiakat támadta meg egy banda több tagja egy tapétavágóval. Egyiküket többször is megszúrták, majd elmenekültek, magára hagyva a vérző férfit. A mentősök hamarosan kórházba szállították a karján és mellkasán súlyosan és több helyen sérült áldozatot, míg a zsaruk forró nyomon a szurkáló támadók után eredtek, akik közül kettőt aznap, harmadik társukat másnap találták meg.

Ebben a parkban történt a szörnyű eset  Fotó: Metropol

A 2019-es évben egymás után három napfogyatkozást is láthattunk: január 6-án részlegest, július 2-án teljest, december 26-án pedig gyűrűst. Ezt követően 2020-ban két napfogyatkozást lehetett látni, július 21-én és december 14-én.  A 2019-es jelenségeket a Csendes-óceán partvidékéről és Ázsiából is jól lehetett látni, a 2020-as első napfogyatkozást pedig már Magyarországról is. A két év fordulóján koronavírus-járvány világméretű pandémiává nőtte ki magát, mely először Ázsiában, majd később Európában, köztük hazánkban is terjedt. Az április 8-ai teljes napfogyatkozás 4 perc 28 másodpercen át volt látható. A következő gyűrűs napfogyatkozás pedig október 2-án lesz. Az ókorból eredő népi hiedelem szerint minél több a napfogyatkozás egy évben, annál rosszabbak a kilátások annak a területnek a lakói számára, ahonnan az láthatóvá válik.

napfogyatkozás
Különleges hatása van a napfogyatkozásoknak  Fotó: Unsplash

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173335_auto_resized.jpg
origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714613710
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178675_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177870_auto_resized.png
hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180573_auto_resized.png
metropol.hu

Tejútrendszer, Szaturnusz, meteorok – Ilyen csodát nem sokat látsz évente az égbolton

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175611_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27655_resized.jpg?avcount=1714613710
origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175906_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180253_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714613710
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180176_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ryFyxt_g2nQRoVqKGkjeG-vgMF3hk1UyrS1sddxlpQg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY1YTExNjExYTQyYzdiMmQ0OWUzZDhjNGI2YWI0.jpg
Betegség

Lacusért és Bogiért küzdenek a szüleik: senki sem tudja pontosan, mi a két kisgyermek baja

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó