Időjárás

Mutatjuk mikor búcsúzhatsz el a kora tavaszias melegtől: ebben nem lesz sok köszönet

H. Á.

Létrehozva: 2024.02.09.

Szombaton még kiváló idő lesz, de vasárnaptól megkezdődik a változás és egyre hűvösebbé válik a levegő.

Az elmúlt napok időjárása viszonylag kedvező volt. A most következő változásokkal azonban jobb, ha már most tisztában vagy.

Hamarosan kezdetét veszi a lehűlés. Fotó: Köpönyeg

Bár most épp nincs felettünk front, a közelünkben lévő frontzóna némiképp benyúlik a térségbe, ami miatt borongósabb, fényszegényebb időszak jön.

– árulta el dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója a pénteki időjárást illetően.

– A fő problémát nem a fényszegény időszak, hanem a helyenként viharos erejű déli szél jelenti – tette hozzá a szakember. A pénteki nap a fejfájósok számára kifejezetten nehéz lesz, de nem ez lesz az egyetlen hatás, mellyel számolnod kell.

Akár 20 Celsius-fok közelében is lehet a nappali hőmérséklet, de a szél csökkenti majd a hőérzetet.

Ez a kora tavaszias idő ugyanakkor nem sokáig tapasztalható. Szombaton sok felhő lesz felettünk. Reggel több tájegységünkön számíthatsz esőre, majd átmeneti szünet után délután, este egyre többfelé elered az eső. Az enyhe reggel után a hőmérséklet napközben 13 és 18 Celsius-fok közé melegszik – jelezte előre a Köpönyeg.

Vasárnap az erősen felhős, borongós időben sokfelé kell számítani esőre, záporokra. Még többfelé lesz szeles az idő. Az ország nagy részén 9 és 15 Celsius-fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

A vasárnapi csapadékkal és széllel együtt a lehűlés is kezdetét veszi. Attól kezdve nemcsak az éjszakák, hanem a nappalok is hidegebbek lesznek, mint azt megelőzően. Ez a folyamat a jövő hét közepéig tart majd. Február 15-én csütörtökön rövid időre mérséklődik a lehűlés, ám addigra már 5-6 fok körül lesz a nappali és 1-2 fok körül az éjszakai hőmérséklet. Az AccuWeather előrejelzése szerint február második felében már nem lesz annyira kellemes időnk, mint az utóbbi néhány napban és a mostani hétvégén.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek