Igazi dráma

Névtelen sírba temették el a kétgyermekes édesanyát Tóalmáson, megdöbbentő az ok

Létrehozva: 2023.10.08.

A július közepén megtalált holttest azonosítása nem történt meg, így köztemetésen helyezték végső nyugalomra az asszonyt. Családja úgy vett részt a temetésen, hogy nem tudhatták teljes bizonyossággal, hogy szerettüket temetik vagy sem. Névtelen sírba temették el az édesanyát egy köztemetésen.

Megdöbbentő eset történt a Pest megyei Tóalmáson, ahol pár héttel ezelőtt köztemetésen, egy névtelen sírban helyezték végső nyugalomra azt az asszonyt, akinek holttestét még július közepén találták meg a településen. Bár hatalmas valószínűséggel tudható, hogy ki volt az eltemetett asszony, és a családja részt is vett a temetésen, mivel a rendőrség még nem azonosította a megtalált holttestet, a teljes bizonyosság nélkül, ismeretlenként, névtelen sírba temették el az édesanyát. 

Névtelen sírba temették el az édesanyát Tóalmáson. Fotó: Pixabay

A családanya eltűnése után két héttel találtak egy holttestet

Július elején tűnt el Tóalmásról egy kétgyermekes édesanya, Virág. A nő keresése ugyan nem kapott akkor sajtóvisszhangot, mint általában az ilyen esetek szoktak, de a rendőrség mellett civilek is igyekeztek a nyomára bukkanni. Július 16-án aztán úgy tűnt, az addig eredménytelen keresés sajnos lezárult: a településen egy női holttestet találtak. Bár az első adatok alapján szinte biztosnak tűnt, hogy a korábban eltűnt Virágot találták meg, a holttest azonosítása még mindig nem történt meg.

Továbbra sem azonosították a holttestet

Ez hogy lehetséges? A holttest kilétének a megállapítására két lehetőség is van, az egyik az, hogy egy közeli hozzátartozó azonosítja, a másik pedig a DNS-vizsgálat. Lapunk úgy tudja, hogy az első lehetőséget kizárták, mivel a halál beállta és a holttest megtalálása között majd két hét telt el a nyári kánikula csúcsán, a hatóság emberei nem akarták ennek kitenni a családot. Így maradt a DNS-vizsgálat. A Bors információi szerint az eltűnt nő kislányától vettek mintát, amit el is küldtek szakértői vizsgálatra. 

rendőrség
A rendőrség egyelőre nem azonosította a holttestet. Fotó: Fehér Gábor

Bár ez több hónapig is eltarthat, az ilyen halálesetnél fel szokták gyorsítani a folyamatot, hogy megszülessen a minden kétséget kizáró válasz. Most nem így történt. A Pest Vármegyei Rendőr Főkapitányság sajtószóvivője lapunkat arról tájékoztatta, hogy a közigazgatási eljárás folyamatban van. Ezzel összecseng, hogy a Tóalmásról eltűnt édesanya körözési adatlapja még mindig él a rendőrség oldalán. Tehát miközben 99% bizonyossággal tudják, hogy az eltűnt asszony holttestét találták meg, a rendőrség rendszerében ő továbbra is eltűnt személy.

Névtelen sírba temették el

Ennél sokkal drámaibb az a helyzet, hogy annak ellenére, hogy a DNS-vizsgálat eredménye nem érkezett meg, tehát hivatalosan még nem azonosították a holttestet, azt eltemették. A hivatalos eljárás szerint a holttest megtalálásának a helyén, tehát Tóalmáson, köztemetésen, névtelen sírba temették el az asszonyt. A Bors úgy tudja, a temetésen természetesen az asszony családja is részt vett. Azonban ők is mindössze 99%-os bizonyossággal tudhatják, hogy szerettüket temették el, és nem egy számukra ismeretlen asszonyt. Amikor a szakértői vizsgálat eredménye elkészül, és a holttestet azonosítja a rendőrség, a névtelen sírra fejfa kerülhet, és emberhez méltóan jelezhetik végre, hogy ki nyugszik ott. Addig marad az apró bizonytalanság, a köztemetés után keserű szájíz, és a tehetetlen várakozás. Nem beszélve a kérdésről: miért? Miért van hónapokra szükség ezúttal ahhoz, hogy tisztázzák az ügyet?

Hol 2 nap, hol 4 hónap a holttest azonosítása

A tavaly szeptemberben, a Budapest Parkból eltűnt Tamás holttestét Adonynál, a Dunában találták meg november elején. Akkor is DNS-azonosításra volt szükség, aminek az eredménye mindössze kettő nap alatt lett meg, hogy a család megnyugodhasson.

A két évig eltűntként keresett Piroska ügyében azonban nem mozdultak ennyire gyorsan a hatóságok. A holttestet, melynek ruházata alapján szinte biztos volt, hogy az eltűt asszony az, szeptember 19-én találták meg, az azonosítás eredménye azonban csak január közepén történt meg, tehát 4 hónapra volt szükség hozzá. 

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185843_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé: Európának be kell szállnia az orosz-ukrán háborúba, már ezt követeli Macron

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27724_resized.jpg?avcount=1714768221
origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185104_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180759_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185482_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Celluxszal ragasztotta le a kislány száját, a kisfiút meg fejbe dobta az érdi nevelő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27726_resized.jpg?avcount=1714768221
origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181852_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185235_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Valami van a nyakadon" - sokkot kaptak Köllő Babett rajongói attól, amit rajta láttak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186663_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714768221
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/pMfUVbPq5nv4odW8oYVKy_zuJQiozIVH3tFgcaYzFg0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzczYjY2NGVkMjNmMDQxNDVhN2I1MjAzMjEwYTYxOGQ3.jpg
Szívszorító

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fpE6tqwm5_BLyIjFCQPQaBWAZKAaKaX12Fz5KE7fU-g/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlmZWYzYzIxMzJjZDQ3YTVhZjY4NDQ2ZmE1ZTUxOTkw.jpg
Közélet

Immár egyértelmű: Magyar Péter a baloldal mellé állt