Balatonalmádi

A Mészáros Alapítvány már 7 éve támogat fiatal tehetségeket

H.Á.

Létrehozva: 2023.08.25.

Módosítva: 2023.08.27.

A Mészáros Alapítvány most hétvégi programsorozatán tehetséges fiatalok támogatásáról, valamint az előttük álló lehetőségekről is szó volt.

Idén már 7. alkalommal hívta meg a támogatott diákokat a Mészáros Alapítvány arra a négynapos rendezvényre, melyen egymással, támogatóikkal, valamint szakértőkkel is megismerkedhetnek a hallgatók.

A Mészáros Alapítvány támogatottjai. Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Az Alapítvány a tehetséges és elhivatott fiatalok fejlődését konferenciákkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és számos érdekes programmal igyekszik elősegíteni. Ez egy remek lehetőség számukra, hogy információhoz jussanak, megmutassák magukat, mind saját tehetségük, mind az Alapítvány támogatásának köszönhetően.

Havi 25 ezer forinttal nőtt a diákok támogatása

Dr. Sisa András, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának a tagja köszöntő beszédében elmondta, hogy a koronavírus és a gazdasági világválság után külön kiemelendő, hogy mekkora összeggel tudják támogatni a tehetséges diákokat. A támogatás összege a korábbi havi 50 ezer forintról idén 75 ezer forintra nőtt. Sőt, ennél is többet, 100 ezer forintot kaphatnak havonta azok a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók, akiknek a súlyozott átlaga 4,8 felett van. A mostani rendezvényen 11 ilyen kimagasló eredményeket elérő diák is részt vett.

Az általatok megszerzett tudás, készség jelenti az elmúlt 7 esztendő legnagyobb sikereit az Alapítvány számára

– hangsúlyozta dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának a tagja, a Mészáros Csoport CSR-igazgatója.

Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának a tagja, a Mészáros Csoport CSR-igazgatója. Fotó: Markovics Gábor

– Ezek a diákok mind azért vannak jelen, mert őket valóban foglalkoztatják a kor társadalmi, gazdasági, kulturális témakörei, melyek a világ működését is befolyásolják.

Az Alapítvány eddig egyébként több mint 700 millió forinttal támogatta a kiemelkedően teljesítő és elhivatott diákokat.

A Covid, a gazdasági válság és az orosz-ukrán háború okozta krízishelyzeteket csak azok élik túl, akik képesek gyorsan reagálni és alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A Mészáros Csoport sikereinek egyik kulcsa az, hogy a legjobb szakemberekkel dolgozik. 30 ezer ─ a maga területén kiemelkedően teljesítő ─ munkavállalója van jelenleg a cégcsoportnak. Céljuk többek között az, hogy tudásuk legjavát nyújtsák

– tette hozzá.

Segítik a magyar társadalmat a magyar vállalkozók

A mostani rendezvény tematikáját olyan, a fiatalokat leginkább foglalkoztató témák szolgáltatják, mint a mesterséges intelligencia, a startup cégek működése, vagy az orosz-ukrán háborús okozta gazdasági hatások . A programok nagy része is erről szól.

Az ilyen alapítványok működése azért nagyon fontos, mert a magyar vállalkozók így visszaadhatnak valamit a társadalomnak

– mondta dr. Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára. Hozzátette:

– Kiemelt fontosságú a tehetségek gondozása. Több ilyen kezdeményezésre lenne szükség, mely során sikeres magyar vállalkozók a tudásba, a jövőbe és a jövő generációjába fektetnek.

Dr. Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára. Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A sikerhez sok tényező kell, többek között ebben segít a Mészáros Alapítvány, hogy minél kevesebb teher legyen a kiemelkedő teljesítményű diákokon. A tehetség márpedig közösségben tud kibontakozni, ezért is fontos az Alapítvány működése, valamint az általa nyújtott támogatás.

„A következő évek, évtizedek nyertesei kell, hogy legyünk”

Az államtitkár beszédében kiemelte: Magyarország szerepe geopolitikai adottságainak köszönhetően egyre fontosabb mind a német, mind az orosz és török kapcsolatokat illetően. A közelgő európai uniós választások sorsdöntőek lehetnek. A következő éveknek, évtizedeknek, évszázadoknak a nyertesei kell legyünk, ehhez pedig a sikeres magyar vállalkozókra és a tehetséges fiatalokra egyaránt szükség van – tette hozzá.

A rendezvényen felszólalt többek között Dr. Pál Emese, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szakmai koordinációért felelős vezetője is. Ő mindenkit arra biztat, hogy az egész rendezvénysorozaton kérdezzen nyugodtan.

Dr. Pál Emese, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szakmai koordinációért felelős vezetője. Fotó: Markovics Gábor / Ripost

– Csak az a rossz kérdés, amelyik nem hangzik el – jegyezte meg.

Az MCC közel negyed évszázada folytat oktatási, nevelési és tehetséggondozási programokat.

Azzal kapcsolatban, hogy a rendezvény milyen érdekes programokkal kezdődött, mit érdemes tudni a Mészáros Alapítvány támogatásáról, és mi mindent köszönhet ennek az egyedülálló lehetőségnek a 27 esztendős Képíró Ádám, az alábbi videóból tudhatsz meg többet:

 

A jövőre koncentrál a Mészáros Alapítvány konferenciája

A fiatalok jövőjét befolyásoló biztonságpolitikai, gazdasági és társadalmi kérdésekre fókuszál a Mészáros Alapítvány VII. Konferenciája. Az augusztus 24-től 27-ig tartó szimpózium helyszíne ezúttal is Balatonalmádi, ahová mintegy 170, az alapítvány ösztöndíjában részesülő, felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező diákot várnak.

A Mészáros Alapítványt 2016-ban hozta létre Mészáros Lőrinc azzal a céllal, hogy a Felcsúton, Alcsútdobozon, Vértesacsán, Kajászón, Tabajdon és Vál községben élő, ott állandó lakcímmel rendelkező, a felsőoktatásban tanulmányokat folytató diákokat ösztöndíjban részesítse. Az alapítvány működésének indulása óta eltelt 7 év alatt csaknem 1200 diák kapott ösztöndíjat több mint 700 millió forint értékben. A pályázat útján elnyerhető támogatás egyik feltétele, hogy az ösztöndíjban részesülő diákok évente egy alkalommal részt vesznek a Mészáros Alapítvány által szervezett komplex programon. A kétnapos konferencia tematikáját idén a fiatalok jövőjét alapvetően befolyásoló témák szolgáltatják, a többi között az orosz-ukrán konfliktus következményei, az infláció, a mesterséges intelligencia térhódítása, a startup-okban rejlő lehetőségek, valamint a média szerepe a személyes brand-építésben.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27664_resized.jpg?avcount=1714642222
origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27660_resized.jpg?avcount=1714642222
origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177819_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176315_auto_resized.jpg
vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176568_auto_resized.jpg
ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172732_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180398_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714642222
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178675_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/rRUHl9iDYnbZwZW6HUfDpmXFQ7gldwISUpAr27hKUnU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlkNmU5MTU2YTVmZjRmN2U5MGUxZGFiZjZiMjE2ZTIy.jpg
Háború

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/vZJhcC2KdmFonW3JW2zSh7aG8D1jIhaUt_hjrR03WGc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FkZmY1MGNkOGExMzQ5ZjQ5YzFlZDllZGY1ODc3Nzcx.jpg
Újrakezdés

Félúton fordult vissza a pokolból: 10 százalék esélye volt a túlélésre, most újra járni tanul Péter