Betegség

30-szor diagnosztizáltak félre egy rákos kislányt az orvosok mire kiderült: agydaganata van

B. V.

Létrehozva: 2024.05.07.

A 11 éves már járni sem tudott a betegsége miatt.

Több mint harmincszor félrediagnosztizáltak egy mindössze 11 éves kislányt mielőtt végre kiderült, agytumora van. Tia Gordont migrénnel és hasfájással vitték be a sürgősségire, miután már járni sem tudott fájdalmaitól és nem volt egyensúlyérzéke sem. Épp ezért csináltak egy MRI-t, ami kimutatta, hogy a kislány agyában egy 3,5 cm-s tumor található. Édesanyja, Imogen kiemelte, az évek során rengeteg orvosnál jártak, rengetegszer jártak a sürgősségin, de soha semmire nem mentek vele. Annyit értek el, hogy négyszer is felírtak egy látásjavító szemüveget a tini számára.

orvosok, kórház, műtét
30x diagnosztizálták félre a műtétje előtt. Fotó: Unsplash.com

Három éven keresztül vittem Tiát az orvosokhoz, akik elutasították számára az MRI, a sürgősségiről is hazaküldtek minket, négyszer kellett szemüveget cserélnünk, csak gyógyszereket adtak neki és egy konzulenst. Az kellett hozzá, hogy már járni se tudjon, hogy komolyan vegyék. 

- akadt ki Imogen.

Tián az első tünetek a covid alatt, 2020 márciusában jelentkeztek. Eleinte csak egy-két havonta volt beteg, majd szinte állandóan. Nagyjából 10x voltak a háziorvosnál, és háromszor hívták ki a mentőket. A legtöbbször csak azt mondták, biztos gyomorpobléma okozza az egészet, lerázták őket. Mikor Imogen kiemelte, hogy a lányának a nyaka kezd fura lenni, az orvos csak legyintett majd közölte, biztos elaludta, azért annyira merev. Végül egy fizioterapeutához küldték csak el őket miatta. 

A kislány állapota azonban egyre csak romlott, állandóan a nyakát fogta fájdalmában. Az egyensúlya is tönkrement, már egyenesen sem tudott menni. Csak ez követően küldték őket MRI-re, ami azonnal kimutatta a daganatot, ami miatt rögtön egy 10 órás műtétet hajtottak végre rajta.

Borzalmas nap volt, de a műtéttel sikerült eltávolítani a tumot 96%-át

. - emlékezett vissza Imogen, akinek lánya jelenleg is fizioterápiára és MRI-kre jár mindamellett, hogy egy neurológust is kirendeltek mellé - írja a SkyNews.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek