Szívszorító

„Bízzatok Istenben és az orvosaitokban” – 5 millió forintos műtét mentheti meg a 15 éves Emíliát az amputációtól

Kis Dalma Róza

Létrehozva: 2024.05.04.

A 15 éves Koncsánszki Emíliáról januárban derült ki, hogy rosszindulatú daganat van a térdében. A kárpátaljai lánynak szembe kellett néznie a csontrákkal, életét pedig egy több mint 5 millió forintos műtét mentheti meg.

Koncsánszki Emília élete januárban került veszélybe, amikor oszteoszarkómával, azaz csontrákkal diagnosztizálták, amely a jobb combcsontot érinti. A fiatal lányt azóta Kijevben kezelik, hat kemoterápián van túl, de nem adja fel a reményt, hogy meg fog gyógyulni.

A gyönyörű kárpátaljai lány életét teljesen felforgatta a diagnózis  Fotó: Olvasói fotó

„Nagyon sokat sírt, már nem tudtam mivel vigasztaljam”

A kárpátaljai kislány élete teljesen megváltozott január végén, amikor kiderült szörnyű betegsége. Az arculattervezést tanuló Emili Kijevben kapja a kezeléseket, a hatodik kemoterápiás kezelésen van túl, ez után egy műtét vár rá, majd újabb nyolc kemó. A család Istenben bízik, hitük segíti át őket a nehéz időszakon.

Emília egy nagyon erős lány, vannak napok, amikor nagyon nehéz, de nem adjuk fel, a legfontosabb, hogy meggyógyuljon. Szeret rajzolni, kézműveskedni, de most a betegségével kell megküzdenie. Nagyon sokat sírt, én már azt se tudtam, hogy mivel vidítsam fel, de sikerült összeszedni magunkat

 – mesélt a nehéz időszakról az édesanya, Terézia. A családnak hatalmas törést okozott a diagnózis, az édesapa balesetet is szenvedett, amikor meghallotta a hírt.

– A férjem, aki külföldön dolgozott, amikor megtudta, hogy kislányunknál milyen betegséget diagnosztizáltak, elesett. Combnyaktörést szenvedett, így megműtötték és csavarokkal rögzítették a törött részt. Hazajött Kárpátaljára, három hónapja nem dolgozik, tart a rehabilitációja – tette hozzá Terézia, akinek férje jelenleg táppénzen van.

Emili hősként küzd a szörnyű kórral, jelenleg Kijevben kezelik Fotó: Olvasói fotó

Elvesztette volna jobb lábát Emili, ha nem állnak melléjük az emberek

A családnak minden megtakarítása ráment az eddigi vizsgálatokra és kezelésekre. A májusban várható műtét azonban 560.000 ukrán hrivnyába kerül, ami több mint 5 millió forintnak felel meg. A kislányért összefogtak a helyiek, így a hatalmas összeg két hónap alatt összegyűlt, Emili lábát megmentve.

Februárban kezdtük el a gyűjtést és április negyedikére összegyűlt az összeg. Hálásan köszönöm mindenkinek, aki részt vett a gyűjtésben. Köszönöm szépen a Kárpátalján élőknek és a Magyarországon élő kárpátaljaiaknak. Nehéz út áll előttünk, de Istennel haladunk előre

 – hálálkodott az édesanya, hiszen a műtéttel megmenthetik Emília lábát.

Emília lapunkon keresztül azt üzeni minden beteg fiatalnak, hogy bízzon önmagában, az orvosában és a szüleiben, mert nincs fontosabb az életben, mint az egészség és mindennap kérjék a Jó Istent a gyógyulásért.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek