Űr

Megrendült közleményt adott ki a NASA: magas adattartalmú jeleket fogtak be a szondák

B. V.

Létrehozva: 2024.04.30.

Hatalmas mérfödkőhöz érkezet az emberiség.

A NASA elismerte, földön kívüli üzenetet kapott a Föld. A jel több 10 millió kilométerről érkezett az Űrből, nagyjából negyvenszer olyan távolról, mint a Hold és a Föld távolsága. Sokan egyből űrlényekre gondolnának, azonban a lézerjel egy, a NASA által korábban felküldött űrszondától érkezett. A szerkezetet neve Psyche és egy sajátos rendszernek köszönhetően képes arra, hogy ilyen messziről képes jelet küldeni bizonyos eseteknél.

Beautiful,View,Of,The,Planets,Mercury,,Venus,,Earth,And,Mars
Földön kívüli üzenet érkezett a Földre. Fotó: buradaki

A NASA elmondása szerint a mostani alkalommal az űrszonda valószínűleg túl közel került egy fémben gazdag aszterodiához a Nap, a Mars és a Jupiter között, amelynek légkörét épp tanulmányozza. Az expedíció célja, hogy valami olyat találjanak, amellyel "építhető a jövő". Gondolnak itt például az űrhajógyártásra, miszerint a Psyche kommunikációját figyelembe véve, hogyan tudnának javítani egy űrhajóval való magas adattartalmú kommunikáció érdekében. Vagy épp esetleg rájönni arra, hogyan lehetne ilyen távolságból is magas képminőségű üzenetet, videós anyagot továbbítani. Végül pedig: embert küldeni a Marsra.

Meera Srinivasan, a Psyche projektvezetőjének elmondása szerint a jelet az űrszondától április 8-án kapták, 10 percenként egy időintervallumban. Elmondása szerint ez azért hatalmas mérföldkő, mivel így látszik, hogy az űrbeli optimális kommunikációra tökéletes megoldás egy rádióhullámos frekvencia az űrhajókon - írja az UNILAD.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek