Együtt gyászol Vajna két felesége

Noha Andy Vajna és első felesége, Cecilia Mong már több évtizede elvált, a producer haláláig jó kapcsolatot ápoltak. A Los Angelesben élő asszony, akit a Bors most megtalált, a második feleséggel együtt róhatta le kegyeletét az amerikai gyászszertartáson. Az M1 Híradó beszámolója szerint a zárt körű búcsúztatást a Pierce Brothers Westwood Village Memorial Parkban tartották.
Noha Andy Vajna és első felesége, Cecilia Mong már több évtizede elvált, a producer haláláig jó kapcsolatot ápoltak. A Los Angelesben élő asszony, akit a Bors most megtalált, a második feleséggel együtt róhatta le kegyeletét az amerikai gyászszertartáson. Az M1 Híradó beszámolója szerint a zárt körű búcsúztatást a Pierce Brothers Westwood Village Memorial Parkban tartották.

Andy Vajna nyilatkozataiban nem emlegette első feleségét, akiről így – azt leszámítva, hogy a producerrel volt egy közös gyermekük – nem sokat lehetett tudni. Pedig Cecilia Mong rendkívül fontos szerepet játszott a ja­nuár 20-án elhunyt filmügyi kormánybiztos életében, karrierjében, és baráti viszonyban voltak Vajna ha­láláig.

A Bors kiderítette, hogy Cecilia, akit egykori férje csak Cecinek becézett, most Kalifornia államban, Santa Monica egyik legelőkelőbb negyedében, a Wilshire Boulvard-on él, alig negyedórányi autóútra a Westwood Village Memorial Parktól, ahol Andyvel közös fiuk, Justin, és annak nagyszülei is nyugszanak, és amely a producer végső nyughelye is, így nem volt kétséges, hogy ott volt Vajna amerikai temetésén, amelyre Tímea szállította Ma­gyarországról a producer hamvait.

Cecilia nemcsak a felesége, hanem a munkatársa is volt a producernek. Szerelmük idővel sírig tartó barátsággá alakult

Andy és Ceci nagy utat járt be együtt, nem csoda, hogy képtelenek voltak elengedni egymást. Kapcsolatuk a hetvenes években kezdődött, néhány évvel azután, hogy Vajna 1956-ban Magyarországról Hongkongba menekült és parókakészítő céget alapított, majd koptatott farmerek gyártásába kezdett. Ebben az időben találkozott leendő feleségével, a kínai származású Cecilia Monggal, aki később az asszisztenseként dolgozott. A cég felvirágzása után nem sokkal Andy megismerkedett Mario Kassar libanoni filmproducerrel, és eladta a jól menő, háromezer alkalmazottat foglalkoztató vállalkozást, hogy újdonsült barátjával közösen megalapíthassa a Carolco Pictures nevű filmvállalatát, amely rövid időn belül a világ egyik jelentős forgalmazójává nőtte ki magát.

Cecilia ide is követte Vajnát. Erről az időszakról az egyik üzlettárs, Todd Tranner emlékiratot készített. Beszámolója szerint az asszony kivételes nő volt.

– Ceci sosem vette fel kétszer ugyanazt a ruhát, és a futár szinte mindennap új ruhaszállítmányt hozott az irodájukba. Imádta a divatot, és általában forrónadrágban vagy lenge ruhában járt dolgozni. Ő volt a felelős a partikért is, rendszeresen rendezett vacsorákat Andyvel közös otthonukban, ahol kizárólag A és B listás sztárokat fogadtak – emlékezett vissza Tranner.

Tímea szállította Los Angelesbe férje hamvait

Andynek és Cecinek a munka miatt nem sok ideje jutott egymásra, 1980-ban mégis családot alapítottak: megszületett a fiuk, Justin, akinek érkezése után minden addiginál magasabbra törtek. Míg Andy producerként tevékenykedett, a felesége Vajna nagy sikerű filmjeiben, a Rambo 1-ben, 2-ben és az Angyalszívben volt vezető asszisztens. A házasok remekül kiegészítették, inspirálták, egymást, ám közben szerelmük barátsággá szelídült, és hivatalos köteléküket felbontották.

A barátság azonban megmaradt olyannyira, hogy amikor a kilencvenes évek végén A miniszter félrelép című film forgatása alatt egymásba szerettek Dobó Katával, Cecinek is bemutatta új szerelmét, sőt a volt feleség jó viszonyt ápolt a párral, amely 2006-ig volt együtt.

Los Angelesben, a Westwood Memorial Parkban helyezik örök nyugalomra Andy Vajnát

Andyt ezután több fiatal nő társaságában is lehetett látni, mígnem egy üzleti vacsorán megismerkedett második feleségével, az akkor 28 éves Palácsik Tímeá­val, akit 2013. augusztus 19-én oltár elé vezetett. A nagy napon Hollywood színe-java jelen volt, köztük az első feleség, Ceci is, és hosszú boldogságot kívánt a friss házasoknak.

A 74 éves korában elhunyt Andy Vajnától Tímea mellett a Santa Monicában élő első feleség is elbúcsúzott. A hetvenes éveiben járó asszonyt szerettük volna megkérdezni a részletekről. Cecilia Mongot rövid nyomozás után el is értük telefonon, ám ő megtörten közölte:

– Senkinek nem nyiltakozom ebben a témában.

A zárt körű búcsúztatást a Pierce Brothers Westwood Village Memorial Parkban tartották, ahol ismert színészek, televíziós és filmes szakemberek is nyugszanak, mint például Gabor Zsazsa vagy Marilyn Monroe – közölte az M1 Híradója.

A szertartás előtt évtizedes barátja, Leslie Mandoki méltatta Andy Vajna munkásságát az M1-nek. Úgy fogalmazott, „egy csodálatos filmművésztől búcsúzunk. Egy nagy hazafitól és egy nagyon jó baráttól, aki mindig megtudta mutatni az utat az érzékeny lelkű művészeknek”.

***

Csapjon le a nyereményekre! Játsszon és nyerje meg a Seat Aronát vagy a 200 nyeremény egyikét! További részletekért kattintson ide!