Veronai horrorbaleset - Újra jogosítványt kapott a halálbusz sofőrje

Veronában folyik a tavalyi, 17 áldozatot követelő szerencsétlenség pere. A sofőr, V. János nem ment el a tárgyalásra. A Bors becsöngetett a békéscsabai férfihoz, mondja el: felelősnek tartja-e magát a tragédiában.  
Veronában folyik a tavalyi, 17 áldozatot követelő szerencsétlenség pere. A sofőr, V. János nem ment el a tárgyalásra. A Bors becsöngetett a békéscsabai férfihoz, mondja el: felelősnek tartja-e magát a tragédiában.  

A múlt szerdai, veronai tárgyalás után számos fájó kérdés maradt az elhunyt gyerekek hozzátartozóiban. Leginkább két dologra szerettek volna választ kapni: miért nem jelent meg V. János sofőr a tárgyaláson, és miért nem tiszteli őket a tragédia után annyira, hogy legalább válaszoljon a kérdéseikre?

17 ember halt meg tavaly a szörnyű tragédiában © AFP

Mivel a férfi a szabályos idézés ellenére nem ment el, úgy döntöttünk, megkeressük.

Magas kerítés mögött él

Elsőként az utolsó ismert békéscsabai lakcímén kerestük V. Já­nost, azonban hiába csengettünk, senki nem nyitott ajtót. A bejáratról még a nevet is eltüntették. A szomszédoktól megtudtuk, hogy már egy ideje elköltöztek onnan.

Élettársával egy kertvárosi családi házban élnek, amit egy két méter magas bádogkerítés takar. Az utcáról nem lehet belátni, teljesen alkalmas a rejtőzködésre. Miután becsengettünk, a sofőr élettársa, Ildikó nyitotta ki a kaput résnyire, a mögötte hallatszó férfihangból világossá vált számunkra, hogy V. János otthon van, de kérésünkre sem akart előjönni.

Pillanatok alatt elemésztették a lángok az oszlopnak rohant buszt © AFP

– Mit akarnak már megint? – ennyit kérdezett az élettárs. Ar­cán látszott, kényelmetlen neki a szituáció, majd mielőtt feltehettünk volna további kérdé­seinket, ránk zárta a kaput.

Úgy tudjuk, Ildikó az első perctől kezdve elszántan védi párját annak ellenére, hogy az asszony egy középiskolában tanít és többek között buszos osztálykirándulásokat is szervez.

Állítja: nem ő vezetett

V. Jánosra még több műtét vár. A baleset után a kiérkező veronai mentőknek azt mondta, ő vezetett. Később, a rendőröknek vi­szont már tagadta ezt.

– Azt állítja, nem ült a volánnál, nem tehet semmiről – mondja az egyik helybéli férfi V. János törzshelyének közelében.

A sofőrt sokáig Budapesten, a Honvédkórházban ápolták © MTI

A sofőr a baleset után fél órával súlyos agyödémát kapott, majd sokáig lábadozott.

– Úgy véli, az egészségügyi állapota miatt úgysem lesz büntethető, de mondta már azt is: lehet, hogy a tárgyalás végére már nem is él – tette hozzá egyik informátorunk.

Elvették a papírjait

V. Jánost Veronában és Budapesten is kezelték. Felépülése után hazatért, besétált a helyi önkormányzathoz, és új jogosítványt készíttetett magának. Erre azért lehetett szüksége, mert több, a busz roncsai között talált iratát is lefoglalták az olasz hatóságok. Itthon viszont nem jutott el a hivatalokhoz a hír, hogy V. János ellen Veronában eljárás folyik, és ha már kiadták, gyorsan be is kellene vonni az új jogosítványt. Nemrég azonban változott a helyzet, és a hivatal visszakérte tőle a dokumentumot.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors