Soroksár: levelezésről faggatták a kocogó nő férjét

Tudjuk, hogy semmi köze a felesége halálához – ezzel indítottak a zsaruk, amikor a Soroksáron meggyilkolt Kardosné Gyurik Krisztina férjét újra behívták a rendőrségre. Kardos Lajos egyik e-mail címének jelszava után érdeklődtek.
Tudjuk, hogy semmi köze a felesége halálához – ezzel indítottak a zsaruk, amikor a Soroksáron meggyilkolt Kardosné Gyurik Krisztina férjét újra behívták a rendőrségre. Kardos Lajos egyik e-mail címének jelszava után érdeklődtek.

Újra behívták az áldozat férjét a rendôrségre a soroksári megrázó gyilkosság ügyében.

– A nyomozás vezetőjétől, Petőfi Attilától megtudtam: a rendőrök többsége szerint spontán támadás áldozata lett Kriszti. Ennek ellenére szemtől szemben megmondták nekem, hogy több nagyon furcsa dolog volt a feleségem viselkedésében a támadást megelőző napokban. Amíg ezeknek az okára nincs magyarázat, nem lehet biztosan kijelenteni, hogy nem ismerte a gyilkosokat vagy azt, aki a felbujtó volt. Most lett számomra egyértelmű, hogy legkevesebb két tettes végzett Krisztivel. Szinte az összes hasonló magyar emberölési ügyben magányos elkövetők öltek. Kriszti viselkedéséből viszont arra lehet következtetni, hogy napok óta figyelték a gyilkosai.

Kardos Lajos az utóbbi időben minden alkalommal jogi képviselővel ment a rendőrségre. Legutóbb azt mondták, felesleges ügyvédet vinnie.

– Ez másfél hete volt, azután, hogy Petőfi Attila háttérbeszélgetést tartott az új­ság­íróknak – folytatta Kardos. Arról is tájékoztatták, ami az újságírók előtt elhangzott.

– Majd rákérdeztek az egyik e-mail címem jelszavára. Annyira ritkán használom ezt a fiókot, hogy hirtelen nem is tudtam válaszolni. Csak később, miután beszéltem azzal a rokonommal, aki a fiókot létrehozta nekem. Kardos nem igazán érti, egy év távlatából miért fontos az ő e-mail fiókjának jelszava, és azt sem, miért vizsgáltatják hetek óta szakértőkkel azt a laptopot. – Azóta új operációs rendszer van a gépen, így Kriszti levelezése, adatai már nem elérhetők – folytatta a férj.

A kérdésre, hogy szerinte is sok furcsaság volt-e a felesége viselkedésében, több szituációról beszámolt.

– Krisztit tavaly szeptember 25-én ölték meg. Két nappal korábban volt előtte futni. Akkor levette az arany karkötőit és a láncát, amiket mindig hordott. Kicsit zavartan mosolygott, és azt mondta: inkább leveszem, mint hogy letépjék. Biztos, hogy ennek oka volt, ahogy annak is, hogy feltűnően kedves, gyengéd volt velünk a halála előtti napokban. Én ajándékot kaptam tőle, a kisfiam pluszzsebpénzt. Többször mondta, mennyire szeret minket. Azért indult később futni, mint máskor, mert valamiért mindenféleképp meg akart várni minket. Ezt külön mondta is nekem.

Nem hazudott

Krisztinát szeptember 25-én, Soroksáron futás közben kapták el, kezét és lábát külön-külön összekötözték, majd brutálisan megfojtották. A rendőrök több száz embert hallgattak ki. Hónapokkal ezelőtt közel négyórás hazugságvizsgálaton esett át a férj. Kardos Lajos megkapta ennek az eredményét. Mint mondja, a szakértői vélemény szerint nem adott megtévesztő választ egyetlen kérdésre sem.