Megerőszakolta a gyilkosa Erzsit?

Se éjjele, se nappala annak a mándoki családnak, amelynek eltűntnek hitt szerette, Lakatos Erzsébet soha többé nem tér haza. A 21 éves nő csaknem két hete, november 16-án, pénteken tűnt el egy kisvárdai szupermarket parkolójából, most kedden hajnalban pedig azzal kellett szembesülniük, hogy a nyíregyházi késelő, K. An­tal halálra szabdalta. A rendőrök egy bolti eladó megtámadása miatt kapták el a férfit, ám kocsija csomagtartójában Erzsébet holttestét is megtalálták. Mint megírtuk, tudomásunk szerint K. Antal napokig fogva tarthatta, mire végzett vele, holttestét az­után elfogásáig az autójában tárolta. Erzsébet családja szerint a férfi rettenetes dolgokat művelhetett a nővel. Csak fo­kozza a bizonytalanságukat, hogy a nyomozásról semmi kö­zelebbit nem tudnak.

A 42 éves K. Antal beismerte a gyilkosságot, arra azonban nem adott magyarázatot, miért tette © police.hu

A gyilkos fegyver: ezt találták meg abban a kocsiban, amiben a nő holttestét is © police.hu

– Teljes a bizonytalanságunk, miért követhette el a gyilkosságot. Erzsi legközelebbi rokonai vagyunk, mégsem kaptunk semmilyen felvilágosítást – panaszolta a Borsnak a nő gyászoló szerelme, kislánya édesapja, Máté. A férfi szerint a család egy emberként attól tart, hogy kiderül: a férfi megbecstelenítette élettársát. – Tartunk attól, hogy erőszak történt. Egyelőre nem tudjuk, mit művelt vele, miután el­rabolta. Szeretnénk visszakapni Erzsi testét, hogy tisztességgel eltemettethessük – tette hozzá a férfi.

Erzsi gyászoló szerelme, Máté (balra) szeretné tisztességgel eltemetni párját © Czerkl Gábor

K. Antal mindkét áldozatára késsel támadt, ami mögött állhat szexuális motiváció is a Borsnak nyilatkozó szakértő szerint. – A szurkálási kényszernek lehet szexuális indíttatása, de az ilyen esetek többsége mögött a dominancia megélése áll. Mégsem rabolta el és kínozta meg életben maradt másik áldozatát. Lehet, hogy a cselekedetei mögött egy nőkkel kapcsolatos frusztráció lappanghat, bosszút akart állni a női nemen – magyarázta Végh József kriminálpszichológus.

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors