Kigyógyul a vírusból a Harry Potter írója

JK Rowling, a varázslós könyvek szerzője és egy brit orvos állítja, egy különleges légzés segít szövődmények nélkül átvészelni a koronavírusus megbetegedést.
JK Rowling, a varázslós könyvek szerzője és egy brit orvos állítja, egy különleges légzés segít szövődmények nélkül átvészelni a koronavírusus megbetegedést.

Eredetileg a romfordi Queen’s Kórházban dolgozó dr. Sarfaraz Munshi osztott meg egy videót, amin egy különleges mélylégzési technikát mutat be, amely jó módja annak, hogy megfelelő mennyiségű oxigén jusson mélyen a tüdőbe, amire igen nagy szüksége van az éppen tüdőkárosodott betegeknek.

Dr. Munshi elmondta azt is, hogy ezt a technikát alkalmazzák az intenzív osztályon fekvő betegeknél is, de bárkinek segíthet a betegség leküzdésében. Arra is figyelmeztetett, hogy a gyakorlat közben nem szabad háton feküdni, ez a testhelyzet ugyanis csökkenti a tüdőkapacitást és elzárja a légutakat.

JK Rowling szerint a légzéstechnikának köszönheti, hogy felépült a koronavírusból © shutterstock

A módszer pedig végtelenül egyszerű: ötször kell egymás után mély lélegzetet venni, és azt öt másodpercig bent tartani. A hatodiknál erős köhögéssel kell kiengedni a levegőt – természetesen egy szövetbe vagy egy zsebkendőbe.

JK Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzője is megosztotta az orvos videóját, s így kiderült az is, hogy ő maga is észlelte az elmúlt két hétben a koronavírus összes tünetét: köhögött, fájt a tüdeje és lázas is volt. Tesztet nem végeztek rajta, mégis úgy gondolja, hogy a koronavírusos megbetegedésen esett át, és abból gyógyult meg ennek a légzéstechnikának a jóvoltából.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors