Gyanús telefonok miatt zárták ki az ügyvédet VV Fanni ügyéből

A Bors megtudta, hogy B. László a lány eltűnésének napjától a letartóztatásáig feltűnően sokat beszélt telefonon ügyvéd nagybátyjával, akit később kizártak az ügyből. Dr. Brodmann többet tudhat, mint eddig hittük.
A Bors megtudta, hogy B. László a lány eltűnésének napjától a letartóztatásáig feltűnően sokat beszélt telefonon ügyvéd nagybátyjával, akit később kizártak az ügyből. Dr. Brodmann többet tudhat, mint eddig hittük.

Nem mindennapos dolog védőt kizárni az ügyéből, de ahogy arról a Bors beszámolt, az ügyészség Novozánszki Fanni gyilkossági ügyében ezt megtette, és rendőrségi kezdeményezésre három hónap után, márciusban le­váltotta a gyanúsított ügyvédjét, dr. Brodmann Pétert.

A jogászt azóta meghallgatták tanúként, mi több, Fanni és B. László
DNS-e mellett az övét is keresték a gyanúsított autójában talált véres kötélen. Eddig úgy tudtuk, a kizárást, a tanúzási kötelezettséget és a mintavételt a hatóságok arra alapozták, hogy B. László idős nagypapája felismerni vélte a gyilkos kötelet, mondván az a családé.

Fanni holtteste novemberi eltűnése óta nincs meg, hiába keresik országszerte © Cser Dániel

Lapunknak azonban most új információ került a birtokába arról, hogy valójában miért zárhatták ki az ügyvéd nagybácsit. A Bors úgy tudja, hogy B. László és egykori védője feltűnően sokat beszélt telefonon Fanni eltűnésének estéjétől a gyanúsított letartóztatásáig.

Három napja írtunk arról, hogy milyen új gyanú merült fel Fanni ügyében © Bors

A rendőrségnek természetesen első dolga volt, hogy a mobilszolgáltatótól lekérje B. László híváslistáját, amelyből feketén-fehéren kiderült, hogy a kritikus négy napban, amikor az emberölés már megtörtént, de még nem vették őt őrizetbe, érdemben a nagybácsival tartotta a kapcsolatot, akivel feltűnően hosszan beszélt olyan időszakokban – például éjjel két-három órakor –, amikor az emberek nem sűrűn hívják egymást hosszas csevejre.

Az előzetesben lévő B. László még hajnalban hívogatta nagybátyját a lány eltűnése után

A Blikk korábbi információi szerint a feltételezett gyilkos napokig a csomagtartójában lévő holttesttel járta az országot, így nem kizárt, hogy családi traccsparti helyett jogi segítség miatt hívta a nagybácsit. Mindezen információk pedig kellő alapot adhattak ahhoz a rendőrségnek, hogy a nagybácsira is gyanú vetüljön, és az ügy megoldása érdekében a továbbiakban tanúként hallgassák ki.

Dr. Brodmann ügyvédi titokként kezeli unokaöccse hívásait © Tv2

Természetesen megkerestük dr. Brodmann Pétert is, mit szól a kiszivárgott információhoz, miszerint telefonon segíthette gyilkossággal gyanúsított unokaöccsét.
– Valóban így történt. Többször hajnalban beszéltem vele. De hogy miért és miről, az ügyvédi titok marad – szögezte le az egykori védő, aki még várja a DNS-vizsgálat eredményét. De nem dr. Brodmann volt az egyetlen ügyvéd, akivel a kritikus napokban kapcsolatba lépett B. László.
– Több ügyvédet is felkeresett, úgy tudom, az egyikkel az elfogása előtti napon is tárgyalt. Érdekes, hogy nem magán, hanem egy Erika nevű nőn akart segíteni – mondta korábban egyik informátorunk, aki Fanni idősebb barátnőjére, B. Erikára célzott.

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors